Közös nyári élmények

2018.07.15. 08:00

A Szent Benedek-plébánia idén is megszervezte programját

A barátságra fókuszálva áhítatos, interaktív és mozgalmas programokat nyújtott a Szent Benedek-plébánia hittantábora.

Laskovics Márió

A táborban részt vett kislányok örömmel gyúrták közösen a kenyértésztát Fotó: Laskovics Márió

A Szent Benedek-plébánia e héten hetedik alkalommal szervezte meg ötnapos hittantáborát a ferences kolostorban, ezúttal ötven gyermek, öt felnőtt, tíz-tizenöt közösségi szolgálatos diák és egyetemista, valamint konyhai kisegítők részvételével.

„Jézus a barátom” volt az idei mottó, e köré épültek fel a programok. Közös énekléssel, vetített vagy eljátszott, bábozott mesével és csapatépítő játékkal indultak a napok. A bibliai történeteket úgynevezett interaktív padlókép-foglalkozások során ismertették meg a gyerekekkel, majd megbeszélték az adott témát, amihez kézműves-foglalkozás is kapcsolódott. Az ebédet követően kötetlenül sportolhattak a lurkók: lehetőségük volt floor­ballozni, métázni, focizni, pingpongozni, tollaslabdázni, csocsózni – tudtuk meg Steinerné Czihlár Helga táborvezető pedagógustól, aki Répásné Ihász Mariannal együtt vezette a tábort.

A táborban részt vett kislányok örömmel gyúrták közösen a kenyértésztát Fotó: Laskovics Márió

Hétfőn Jézus születéstörténete nyomán a baráti látogatás, Isten hozott!-tábla alkotása, kedden a tanítványok meghívása kapcsán az együttműködés, szerdán a magvető példabeszéde alapján közös kenyérdagasztás és növénymag ültetése, az elrejtett kincs példabeszédéhez kapcsolódva pedig szövet pénztárca készítése volt fókuszban. Csütörtökön egész nap a Malom-tónál akadályversenyeztek, pónikocsikáztak, sportoltak, kézműveskedtek a táborozók. Az utolsó nap témája a kereszthalál és a feltámadás volt élőszereplős keresztúttal. A táborozók örömhírrel, üzenettel, valamint rajzzal ellátott lufikat eregettek az égbe, a hittantábor zárásaként pedig Megyesi Ferenc káplán celebrált szentmisét. Meghívott vendégként Mészáros József bakonyi denevérkutató tartott előadást a bőregerekről kitömött példányokkal, filmmel, illetve Molnár Péter futballedző gyakorolt egy órát az érdeklődőkkel – tette hozzá Steinerné Czihlár Helga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában