ifjúsági tábor

2018.07.30. 15:17

A veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét Nagyvázsonyban

A bűn- és baleset-megelőzés legfontosabb tudnivalóival, valamint a felelős állattartás fontosságával ismerkedhetett meg a Nagyvázsonyi Gyermekjóléti Központ ifjúsági táborának harminc résztvevője és a környező települések óvodásai és iskolásai.

Molnár Sándor

Fotók: Szegediné Karf Adrienn

A Reményi Antal Rendezvényház udvarán megtartott családi nap a nagyvázsonyi és kapolcsi polgárőrség átfogó, fiatalokat célzó programjának részeként valósult meg.

A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei látványos bemutató keretében ismertették meg munkájukkal a gyerekeket. A Szurkolók az Állatokért mozgalom képviselői pedig a kutyatartás szabályaira és a felelős állattartásra hívták fel a figyelmet. Az eseményen részt vettek a Veszprémi Rendőrkapitányság és az Országos Mentőszolgálat munkatársai is, akik szintén megosztották tapasztalataikat a napi munka során felmerülő problémákról.

A programsorozat elindítója Márvány Gabriella volt, aki az angol rendőrségnél szerzett tapasztalatait ültette át a hazai gyakorlatba. A módszer lényege, hogy a gyerekeket játékos, interaktív szituációs gyakorlatok során, közvetlenül vonják be a bűn- és baleset megelőzési előadásokba.

Fotók: Szegediné Karf Adrienn

A program első állomásán, Kapolcska keretében, táborozó gyerekek hallhattak előadásokat az iskolán belüli erőszakról és a közlekedésbiztonságról. A szervezők elmondták, hogy a programsorozat folytatódik, hiszen már iskolás korban fel kell hívni a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre. A program többek között kitér majd a kábítószer és „designer-drogok”, az internetes bűnözés, valamint a mindennapi közlekedés során előforduló erőszakos cselekedetekre, de ismereteket szerezhetnek elsősegélynyújtásból és a közlekedés szabályaiból is.

A résztvevők kiemelték, hogy az önkéntes és hivatásos szervezetek között elengedhetetlen az együttműködés, hiszen egy esetleges katasztrófa, vagy mentési szituáció során, a speciális egységek, akár létszámban, akár szaktudásban, akár felszereltségben, hatékonyabban tudják egymás munkáját segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában