fejlesztés

2018.07.02. 14:00

Fitneszpark és lidó a balatonszepezdi strandokon

A Balaton világszínvonalú turisztikai attrakció. Feladatunknak tekintjük, hogy ezt a színvonalat kövessük a parton is, utalt a strandokon levő fejlesztéseikre, újdonságaikra Sebestyén László, Balatonszepezd polgármestere.

Kovács Erika

Fitneszpark is várja a vendégeket a balatonszepezdi strandokon Fotó: Balatonszepezdi önkormányzat

A település elöljárója az előzményekről elmondta, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Balaton parti települések turisztikai fejlesztésénél első helyre tette a strandokat. Balatonszepezd sikeresen pályázott az MTÜ-nél fürdőhelyeik fejlesztésére, mellyel mindhárom településrészen levő strand megújult: a „Viriuszi”, a „Központi” és a „Szepezdfürdői”, amelyeken a fitneszpark kiépítése mellett új kényelmes padokat, napárnyékolókat, saválló anyagból készült vízi bejárókat, ugráló stégeket, bicikli tárolókat, tipegőket helyeztek el.

Fitneszpark is várja a vendégeket a balatonszepezdi strandokon Fotó: Balatonszepezdi önkormányzat

- Azt látjuk, hogy ma elsősorban hazai vendégek érkeznek a Balatonhoz. A gasztronómiai igények mellett a strandokkal szemben támasztott követelmények is megnőttek, vélekedett Sebestyén László. Úgy fogalmazott, hogy a strandokat elsősorban családok látogatják, emiatt nagyon lényeges, hogy a legkisebbekre is gondoljanak, akiknek homokos pancsolót alakítottak ki. A tizenévesek pedig szívesen sportolnak a parton, ők focizni, strand röplabdázni, vízben fejelni, vízilabdázni szeretnének, amit szintén figyelembe vettek fejlesztéseiknél. Mindezek mellett ma már alapvető, hogy legyen a fürdőhelyeken ingyenes wifi. Az árnyékolók szintén elengedhetetlenek, a tűző napon szívesen húzódnak alájuk az emberek, főként az idősebbek, kisgyermekesek.

-A Balaton északi partján levő strandokon még a 60-as, 70-es években épültek meg a kő-, és beton hullámtörők, de ma nem erre van igény. Emiatt egyre több strandon törik fel a beton partszakaszokat és létesítenek homokos bejárókat, illetve lídókat, ahogy a mi terveink között is ez szerepel, utalt terveikre a település elöljárója. Hozzáfűzte, Balatonszepezd lakói, a nyaraló tulajdonosok, az idelátogatók ápolt, tiszta, felszerelt strandokat találnak. A további fejlesztés, csinosítás, modernizálás persze nem állhat meg. Várják az ötleteket ahhoz, hogy a nyaralás még önfeledtebb, kényelmesebb legyen, és az elképzeléseket lehetőségeink szerint beépítik a jövő év feladatai közé. Balatonszepezden gondoltak a hűvösebb nyári napokra is. Emiatt mindhárom strandjukon a labdajátékok mellett fitneszparkok kiépítésével lehetőséget teremtettek tornázásra, kondicionálásra, a parkokat a család minden tagja, kicsik, felnőttek és idősek egyaránt tudják használni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában