kulturális bemutató

2018.07.02. 18:56

Közönség elé léptek a Rákóczi Telepi Tagiskola kis tehetségei

A hagyományoknak megfelelően idén is kulturális bemutató keretében mutatták meg tehetségüket tanáraik és diáktársaik előtt Várpalotán a Rákóczi Telepi Tagiskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

A főként irodalmi és zenei betétekből összeállított műsor a néptánc szakkörösök bemutatójával kezdődött, majd a prózáé lett a főszerep, melyben Macher Vivien, Gáspár Tamás, Kiss Alexandra és Szabó Anna jeleskedtek egy-egy mesével, illetve Arany János verssel. A „Telepi napok” rendezvénysorozat kiemelkedő eseményén ott volt az iskola volt igazgatója, Homoki Mária, illetve Einrenhof Attila, az intézménnyel szoros kapcsolatot ápoló Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke is.

Nagy sikert arattak az iskola néptáncosai Tamás-Magyar Judit vezetésével Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

A kulturális bemutatón a hangszeres zenét Öhschlager Nóra, Hornung Kevin, Csuti Csongor, Horváth Margit, valamint Borbély Mihály képviselte. A dalosok nevében Váci Eszter és Váci Jázmin egy bakonyi népdalcsokorral, míg Magashegyi Nóra egy tangóval lépett a „színpadra”. Zárásként pedig az idén rangos minősítést elért énekkar adott elő három különböző műfajba tartozó kórusművet.

– Úgy érzem, hogy idén is jól sikerült a kulturális bemutatónk. Ezúttal is azok a diákjaink, csoportjaink léptek a közönség elé, akik valamely városi, területi vagy épp országos versenyen szerepeltek, s helyezést vagy minősítést értek el – mondta el kérdésünkre Simon Ágnes, a Rákóczi Telepi Tagiskola tagintézmény-vezetője.

A Telepi napok részeként a tanév végén sportnapot is tartottak az iskolában, illetve ugyanezen a napon az univerzum rejtelmeit is felfedezhették az alsóvárosi gyerekek az Utazó Planetárium segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában