MiG-21

2018.07.19. 18:20

Minden feltétel adott a pápai repülős emlékmű elkészüléséhez

Több órás közúti szállítást követően csütörtökön kora délután megérkezett Pápára az a MiG-21-es vadászrepülőgép, mely az októberre elkészülő repülős emlékmű fő dísze lesz.

Balogh Ákos

A pápai repülőezred dicső múltját hirdeti

Az egykoron a város katonai repülőterén szolgált, szebb időket is megélt repülőgépet, mielőtt az utolsó repülését követően végleges helyére emelnék, a 83-as számú főút és a Celli út találkozásánál lévő körforgalomban, Kecskeméten a Magyar Honvédség Légijármű Javítóüzemének szakemberei újrafestették, így adva vissza a pápai repülőezred dicső múltját hirdető MiG-21-es ragyogását.

 

A hatástalanított harci gép csütörtökön több órás szállítmányozás után kora délután érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol mindaddig tárolják és elvégzik az utolsó simításokat, míg elkészülnek az emlékmű kivitelezési munkálatai. Áldozó Tamás a város polgármestere az érkezést követően érdeklődésünkre elmondta, a repülőgép megékezésével teljesült az emlékműállítás utolsó feltétele is, innentől kezdve már csak dolgozni kell és ha minden gond nélkül folytatódni fog az emlékmű október közepére készen áll.

Büszkék rá

A polgármester kiemelte a repülők a város életének részét képezték a város imázsához hozzátartoztak és tartoznak. Nagyon sokan katonák voltak a helyiek közül a pápai repülőtéren, mindig büszkék voltunk arra, hogy a fejünk felett repülő gépek pápai gépek. Azt hiszem, hogy a mostani nagy katonai gépek láttán mindig nosztalgiával gondolnak a pápaiak a vadászrepülőkre, ez itt nem tiltakozást vált ki, hanem inkább emlékeket, ez is azt bizonyítja, hogy nem kell érzékenyíteni az itt lakókat egy ilyen emlékmű iránt, hanem örülünk, hogy ez a repülőgép hazajött…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában