Kezükben az ország sorsa

2018.07.09. 10:30

Százötvennyolc hallgató vehette át a diplomáját az MFTK-n

Százötvennyolc képzését befejező hallgató közül tizenheten kitüntetéses diplomát vehettek át szombaton a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara diplomaátadó ünnepségén az egyetem B épületének aulájában.

Leitner Vera

A diploma megszerzésével lehet, hogy lezárulnak a boldog, feledhetetlen diákévek, de elkezdődik valami egészen új, az a bizonyos nagybetűs, az élet. Új dolgokat kell megtapasztalni, új feladatokba kell belevágni. Önök fiatal felnőttként rendelkeznek mindazzal a tudással, tálentummal, mellyel a saját élethivatásukat el fogják tudni látni – mondta el ünnepi köszöntő beszédében Szilágyi Péter, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki hozzátette, a most megszerzett, versenyképes tudás azonban önmagában még kevés, a most következő úton szükség lesz kitartásra is.

– Egy ország, egy nemzet jövőjét az is befolyásolja, hogy milyenek a képzett fiataljai. Önök fogják alakítani hazánk sorsát az elkövetkező évtizedekben, önöknek kell meghatározniuk, hogy milyennek szeretnék látni a jövőben országunkat. A lehetőség mellett ez felelősséggel is jár – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Fotó: Penovác Károly / Napló

– Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a tudományos tevékenység mellett olyan képzést nyújtsunk hallgatóinknak, mely biztosíték arra, hogy boldog, kiegyensúlyozott, szakmaiságában felkészült, szakterületén otthonosan mozgó kreatív, önállóan gondolkodni képes fiatalokként hagyják el az egyetemet, és az itt megszerzett tudás jó alapot biztosítson számukra a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Hisszük, hogy hallgatóink a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon eltöltött idő alatt az itt megszerezhető tudás professzionális alkalmazóivá váltak – emelte ki Navracsics Judit, a kar dékánja, aki a hallgatóknak azt tanácsolta, higgyenek abban, hogy szakmai tudásukra hazai és nemzetközi szinten egyaránt szükség van és lesz.

 

– Bár a társadalmi kommunikáció ma még nagyobb hangsúlyt fektet a műszaki és természettudományos képzések fontosságára, már most számos ipari, informatikai és technológiai cégnél egyre inkább kívánnak alkalmazni humán tudományokban jártas szakembereket is. Bármilyen szakmai tevékenység csak akkor válik sikeressé, ha azt jól tudjuk kommunikálni. Humán tudományok nélkül érzéketlenné, automatizálttá, robotszerűvé válik az emberi közösség – emelte ki a dékán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában