Szívvel és lélekkel

2018.07.30. 11:30

Sikeres a devecseri Fanni Ház mozgásfejlesztő tábora

Az országosan is kiemelkedő jelentőségű Fanni Ház, a kora gyermekkori intervenciós központ és konduktív ambulancia intenzív háromhetes mozgásfejlesztő tábort tartott az eltérő fejlődésmenetű gyermekek számára.

Borsos Renáta

A gyerekeket Rudi bohóc előadása szórakoztatta a táborzáró ünnepségen Fotó: Borsos Renáta

Az intézmény, amelyben a családok egy helyen kapják meg mindazon fejlesztéseket, amelyekre egy eltérő fejlődésmenetű gyermeknek vagy felnőttet gondozó családnak szüksége van, a nyári időszakban igazán nemes cselekedetre szánta el magát, sok támogatóval és önkéntessel együtt. A Fanni Ház megálmodója, vezetője, kora gyermekkori intervenciós konzulens, Séfer Hajnalka lapunknak elmondta, hogy idén egy nagyszabású, két hét bentlakásos lehetősséggel háromhetes intenzív fejlesztő tábort szerveztek.

A gyerekeket Rudi bohóc előadása szórakoztatta a táborzáró ünnepségen Fotó: Borsos Renáta

– Nagy vágyunk vált valóra azzal, hogy a szociális kapcsolatok építésében is egy óriásit tudtunk előre lépni. A délutáni foglalkozások alkalmával a bent alvós gyerekekhez ép mozgásúakat hívtunk játszani. Örömünkre szolgált, hogy nagyon hamar megtalálták a közös hangot a gyermekek. A több mint tízfős táborban a fejlesztő foglalkozásokat mindig a reggeli mese köré szerveztük. A történetben előforduló főbb motívum határozta meg az adott hetet is, a napi mesék és fejlesztő foglalkozások mind köré szerveződtek. A tábor különlegessége volt még, hogy súlyos értelmileg sérült gyerekek is jöttek. Nem várt eredményeket értünk el ennél a területnél. Egy gyermek, aki a hétköznapjait otthonban éli és viselkedésére számos panasz érkezik a szülők felé, nálunk a három hét alatt be tudott illeszkedni. Természetesen egy állandó embert igénylő folyamatos ráfigyelésnek köszönhetően tudtuk elérni ezt a pozitív változást. Egy, a szociális téren megvalósult előrelépést is nagy eredménynek gondolok. Ugyanis azok a gyermekek, akik érzéseiket nem tudják kifejezni, szüleik felé sem, látványosan, már a második héten éreztetni tudták az anya hiányát, ami egy óriási pozitívum – jegyezte meg Hajnalka, és köszönetét fejezte ki azoknak a szakembereknek és iskolásoknak, akik önkéntesként végig jelen voltak a táborban. A háromhetes együttléttől a gyermekek, dolgozók és szülők egy kellemes hangulatú táborzáró ünnepséggel búcsúztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában