Nyári vakáció

2018.07.26. 17:30

Takarítás és korszerűsítés miatt felváltva tartanak nyitva az óvodák Veszprém megyében

Több hétre bezárnak az óvodák nyáron, a szülők a helyettesítő intézménybe vihetik a gyermekeket.

Marton Attila, Molnár Sándor, Laskovics Márió

A nemesvámosi Csillagvirág Óvodában vidáman játszanak a gyerekek uzsonna után az udvaron Fotó: Molnár Sándor

A korábbi években kialakult gyakorlatnak megfelelően felváltva tartanak nyitva az egyes körzeti óvodák és tagóvodák Veszprémben, így az óvodáskorú gyermekek elhelyezése folyamatosan biztosított, tájékoztatta lapunkat Mészáros Éva, az önkormányzat közjóléti irodájának csoportvezetője. Hozzátette, június 18-tól július 20-ig a tagóvodák – Hársfa, Cholnoky-lakótelepi, Nárcisz, a kádártai Ficánka, valamint az Erdei és Kuckó, továbbá a Csillagvár Waldorf – tartott zárva Veszprémben. Mától ezek az intézmények újra kinyitnak, és a hat körzeti óvoda – Csillag úti, Bóbita, Ringató, Egry úti, a gyulafirátóti Kastélykert és a Vadvirág – zár be egy hónapra.

Veszprémben önkormányzati fenntartásban hat körzeti óvoda működik hét tagóvodával. A tizenegy helyszínen működő intézmények 82 csoportjába közel 2000 óvodás jár.

Nemesvámoson új óvoda épül, ezért a nyáron a polgármester kérésére öt hétig nem fogadja a gyerekeket a Csillagvirág Óvoda. A nyári leállás július 30-tól kezdődik majd.

A nemesvámosi Csillagvirág Óvodában vidáman játszanak a gyerekek uzsonna után az udvaron Fotó: Molnár Sándor

– A tervek szerint augusztusban át kell költöztetnünk az itteni felszereléseket és eszközöket az új épületbe, ezért tartunk most öt hétig zárva. Erről időben tájékoztattuk a szülőket, ezért nem érkezett olyan jelzés, hogy gondot okozott volna a leállás. Szerencsére a szülők úgy tudták igazítani a szabadságukat és mozgósítani a nagyszülőket, hogy ez ne legyen probléma – mondta el Putz Andrea óvodavezető. A leállás ideje alatt a Csillagvirág Óvoda dolgozói közül lesz, aki kivesz pár napot az éves szabadságából, míg a többiek pakolnak és csomagolnak, hiszen rengeteg a tennivaló a költözés miatt. Várhatóan augusztus közepén foglalhatják majd el az új óvoda épületét.

Pápán a teljes nyári időszakban összevont csoportokban fogadják a gyermekeket – tájékoztatott Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője.

Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője Fotó: Laskovics Márió

A Huszár-lakótelepi tag- óvoda felújítása alatt egészen augusztus végéig az Erzsébetvárosi tagóvodában helyezik el a gyermekcsoportokat. Felváltja takarítják az óvodákat, a takarítási szünet idejére ügyeletes óvodákat jelöltek ki, ez a nyár hátralévő részére a következőképp alakul: augusztus 3-ig a Szivárvány óvodához tartozó lurkók az Erzsébetvárosi és a Nátuskerti óvodába, a Vajda Péter-lakótelepi óvoda gyermekei pedig a Tókerti és a Nátuskerti óvodába járhatnak. Augusztus 6-tól 23-ig takarítják az alábbi óvodákat, zárójelben az ügyelet: Fáy András-lakótelepi (Erzsébetvárosi), Kéttornyúlaki (Szivárvány), Nátuskerti (Tókerti, Vajda lakótelepi) és Tapolcafői óvoda (Szivárvány, Tókerti).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában