Esküt tett az új képviselő

2018.07.24. 10:00

Több pénz jut beruházásra a megyeszékhelyen

Az új gyulafirátóti óvoda építésére tervezett saját forrás megemeléséről is döntött hétfői rendkívüli ülésén a megyeszékhely képviselő-testülete.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hétfői közgyűlésen esküt tett a napokban megválasztott új képviselő, Kovács Áron (Fidesz-KDNP), majd a testület egyhangúlag választotta meg őt az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) helyére. Az új képviselőt beválasztották a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottságba a tagságáról lemondó Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő helyére.

A képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat a jövő évi költségvetés terhére 46,2 millió forint pénzügyi kötelezettséget vállal saját forrása fedezeteként a gyulafirátóti új óvoda megépítésére. A beruházásra az európai uniós TOP-programban a támogatási szerződés 2017-es módosítása után mintegy 640 millió forint forráshoz jutott az önkormányzat, ami azonban további kiegészítést igényelt. A Posta utcában újonnan felépülő intézményben öt óvodai és egy bölcsődei csoportszobát alakítanak ki, a mostani döntés a beruházás kivitelezési munkálatainak a megkezdéséhez volt szükséges.

Pályázatot nyújt be a veszprémi önkormányzat a helyi közösségi közlekedés támogatására. A központi költségvetésben mintegy kétmilliárd forintos keret áll rendelkezésre, a támogatás felosztásáról 2018 októberig döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában