Megérkeztek a könnyen mozgatható árusító kocsik

2018.08.24. 20:00

A Fő térre költözik a pápai piac

A piactér rekonstrukciójának megkezdése miatt szeptembertől a Fő térre költözik át a városi piac. Az ezzel kapcsolatos előkészítő munkák egyik fontos állomásaként megérkeztek az árusító kocsik.

Polgár Tibor

A Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik az árusító kocsikat, amikat a piaci napokon a városgondnokság munkatársai adnak ki

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Bakó István, a piacot működtető pápai városgondnokság igazgatója elmondta, a napokban átvett, kerekekkel felszerelt, könnyen mozgatható kocsikon árusíthatnak az élelmiszer-, zöldség-, gyümölcs- és virágárusok. Korábban már elkészült tíz kocsi, ezúttal kétszer tizenhat darabot szállított le a gyártó. Ezután érkezik még három, illetve a kocsikhoz tartozó ponyvák és tartószerkezetek is rendelkezésre állnak majd. A piacot két szakaszban költöztetik a Fő térre: szeptember elejétől a fedett térben árusítók, míg októbertől a ruhaárusok foglalhatják el új helyüket. Utóbbiak számára az önkormányzat háromszor három méteres, egymásba fűzhető sátrakat készíttet, az előzetes igényfelmérések alapján egyelőre ötven darabot.

A Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik az árusító kocsikat, amikat a piaci napokon a városgondnokság munkatársai adnak ki
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Bakó István hozzátette, az egységes megjelenésű árusító installációkat zárt helyen, a Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik, a piaci napokon pedig a városgondnokság munkatársai adják ki ezeket, és segítenek a Fő téren való elhelyezésükben, valamint az összeszerelésben is. A zöldséges piac szombat kivételével minden nap működik majd a jégpálya területén, a gombavizsgáló a korábbi akkumulátoros boltban kapott helyet. – A piacfelügyelő irodája a Lábasház épületében, az órás helyén lesz, a piachoz tartozó vizesblokkot a Fő téri nyilvános WC biztosítja, az előírt víznyerő-kézmosó helyet pedig ott alakítjuk ki, ahol jelenleg a Pápai Vízmű párakapuja található. A piacosok számára külön parkolóhelyeket jelölünk ki a Gróf úti parkolókban – tájékoztatott a városgondnokság vezetője.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, szeptember elején munkaterületté válik a piactér, megkezdődnek a bontási munkálatok, majd hozzálátnak az új vásárcsarnok felépítésének. A beruházás ideje alatt a Fő téren üzemel a városi piac, melynek új helyszíne a városvezető megfogalmazása szerint hasonlóan jó közlekedési infrastruktúrával rendelkezik, mint a piactér, a várkerti parkolók talán még közelebb is vannak a belváros szívéhez, és például buszmegálló ugyanúgy van a közelben. Áldozó Tamás kiemelte, az árusoktól elvárják, hogy rendezett, tiszta környezetet hagyjanak maguk után – aki nem így tesz, többet nem árusíthat itt. Emellett piaczárás után a városgondnokság munkatársai ugyancsak figyelnek majd a Fő tér tisztaságára, ez a városi nagyrendezvények esetén is így működik. Az első főtéri piacnap szeptember 3-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában