lesz miből tanulni

2018.08.03. 07:00

Megérkeztek az első tankönyvek megyénkbe

Megyénkbe is érkeznek a tankönyvek, az első szállítmányt szerdán kapta meg a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola.

Balla Emőke

Wágnerné Horváth Emőke tankönyvfelelős, Sándor László igazgató és Horváthné Koltai Edit igazgatóhelyettes az új tankönyveket nézi a Rózsa úti iskolában

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Szerdán kezdődött a 2018–19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe.

Wágnerné Horváth Emőke tankönyvfelelős, Sándor László igazgató és Horváthné Koltai Edit igazgatóhelyettes az új tankönyveket nézi a Rózsa úti iskolában Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Veszprémi Tankerületi Központ negyven intézményébe 154 247 tankönyvet szállítanak ki augusztusban. Az első szállítmány már augusztus 1-jén megérkezett a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskolába, az utolsót pedig augusztus 28-án szállítják a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába. Az intézmények júniusban értesítést kaptak a szállítás időpontjáról, a vezetők és a tankönyvfelelős pedagógusok így még a tanév befejezése előtt előkészítették a tankönyvek fogadását. Az 1–9. osztályos tanulók ingyenesen kapják a tankönyveket. A szeptember 3-ai tanévkezdéshez az eddigi évekhez hasonlóan a megrendelt tankönyvek rendelkezésre állnak.

A Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskolába 428 tanuló jár, 198 alsó tagozatos, 230 felső tagozatos. Szerdán három raklapon 4675 tankönyv és munkafüzet érkezett, tájékoztatta lapunkat Wágnerné Horváth Emőke, az iskola könyvtárosa. A tankönyvfelelős elmondta: az előző tanévről körülbelül 2000 tankönyvet osztanak újra; az első, második osztályosok minden tankönyvet megkapnak, a harmadik osztálytól kezdve a tanulók azonban visszaadják a könyveket a következő évfolyamon tanuló diákok számára. A legkevesebb tankönyvük – tizenkét darab – a második osztályosoknak van, a legtöbb – tizenkilenc-húsz könyv – a hetedik, nyolcadik osztályosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában