az új helyszín első próbáját is megtartották

2018.08.30. 07:00

Minden készen áll a piac költözéséhez Pápán

Szeptember harmadikától, hétfőtől a Fő térre költözik át a városi piac. A megrendelt 45 darab árusító kocsi megérkezett, és az új helyszín első próbáját is megtartották a városgondnokság vezetésével.

Polgár Tibor

A Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik az árusító kocsikat, amiket a piaci napokon a városgondnokság munkatársai adnak majd ki

Első ütemben az élelmiszer- és virágárusok foglalják el helyüket a Fő téren, számukra ponyvatetős, kerekes árusító kocsikat biztosít az önkormányzat. A majd október elejétől költöző ruhaárusoknak háromszor három méteres, egymásba fűzhető sátrak készülnek. Az első felmérések alapján mintegy negyven sátorra volt igény, ám mostanra ez a szám már hetvenre nőtt – árulta el Bakó István, a piacot működtető pápai városgondnokság igazgatója. Mint mondta, az egyik kiemelt cél az, hogy egységes arculatú árusító helyek fogadják a Fő téri vásárra érkezőket.

A Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik az árusító kocsikat, amiket a piaci napokon a városgondnokság munkatársai adnak majd ki

Az árusok a jégpálya területén végezhetik a tevékenységüket, a kocsijaik sorokat alkotnak majd, így az elrendezés és az összkép olyan lesz, mint az eddigi helyszínen, a piactéren, amit hamarosan lebontanak és átépítenek várhatóan több mint 700 millió forintból. A piacfelügyelő irodája a Lábasház épületében, az órás helyén lesz, a piachoz tartozó vizesblokkot a Fő téri nyilvános WC biztosítja, az előírt víznyerő-kézmosó helyet pedig ott alakítják ki, ahol a Pápai Vízmű párakapuja található. Az egységes megjelenésű árusító installációkat zárt helyen, a Pedagógus Művelődési Ház udvarán őrzik, a piaci napokon pedig a városgondnokság munkatársai adják ki ezeket, és segítenek a Fő téren való elhelyezésükben, valamint az összeszerelésben is. A piacosok számára külön parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre a Gróf úti parkolókban.

Az új pápai piaccsarnok tereit és épületeit a beruházás tervei szerint 2019. május 31-ig kell kialakítani, létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában