Családmozgalmak Veszprém Megyei Találkozója

2018.09.24. 07:00

A családok megerősítése a kulcs

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola adott otthont a Családmozgalmak Veszprém Megyei Találkozójának, a hétvégén.

Juhász-Léhi István

Fodor János atya a különböző generációk együttéléséről beszélt Fotó: Juhász-Léhi István

A megjelenteket Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, aki arról beszélt, hogy ez a rendezvény egy olyan találkozó, amelynek szellemisége, értékrendje megegyezik személyes értékrendjével csakúgy, mint az általa képviselet politikai közösség értékrendjével. A képviselő kiemelte, hogy a családok évében minden ilyen rendezvény jó és példává kell tenni a magyar társadalom előtt. Szerinte vannak tennivalók ezen a téren, de hisz és bízik abban, hogy a támogatási rendszer jó és a családok megerősítésével lehet túljutni azon a negatív népesedési trenden, ami jellemzi Európát is. Fenyvesi Zoltán azt kívánta a jelenlevőknek, hogy legyenek példák a társadalom számára.

Fodor János atya a különböző generációk együttéléséről beszélt Fotó: Juhász-Léhi István

Fodor János, a Veszprémi Főegyházmegye családreferense megnyitójában elmondta: az egyik legnehezebb dolog a családok számára is az, hogy közösséget alkossanak és a különböző lelkészi mozgalmakhoz tartozók megtalálják a kapcsolatot egymás felé. Szerinte az is nehéz, hogy egyik, vagy másik generáció rájöjjön arra, hogy miként lehet úgy kommunikálni, hogy a jelenléte a különböző generációk számára ajándékká váljék.

Hortobágyiné Dr. Nagy Ágnes, a „ Boldogabb családokért” Családi életre nevelés program megalkotója, szakmai felelőse „A családi életre nevelésről” tartott előadást, „A kis család nagy családja, avagy a család tagozódása a közösségbe” Bálint Bánk, pszichológus, főiskolai docens adott elő, míg beszámolót is hallhattak a vendégek a Dublinban rendezett Családok IX. Világtalálkozójáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában