Jelentős fejlesztések városszerte

2018.09.14. 07:00

Látványos beruházások valósulnak meg Veszprémben

Aktuális városi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Hegedűs Barbara. A Fidesz–KDNP veszprémi frakcióvezetője elmondta, hogy a városban komoly fejlesztési projektek vannak folyamatban, és a frakció célja, hogy támogassa ezeknek a minél gyorsabb, minél eredményesebb megvalósulását.

Molnár Sándor

Hegedűs Barbara a sajtótájékoztatón

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Hegedűs Barbara hangsúlyozta, hogy ez a fél év az útfejlesztésekről szól, látványos beruházások valósulnak meg. A legfontosabb ezek közül a belvárosi kettős körforgalom, melynek munkálatai az ütemtervnek megfelelően haladnak, a kivitelezés még szeptemberben a végső fázisába lép. Az északi iparterület többütemű fejlesztése a másik jelentős projekt a városban.

Hegedűs Barbara a sajtótájékoztatón
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Henger utcai fejlesztés nagy könnyebbséget jelent majd a vállalatok és az ott dolgozók részére. Nyáron kezdődött el a munka a Házgyári utat a Pápai úttal összekötő szakaszon, 35-40 százalékos a készültségi fok, és várhatóan januárban fejeződik be.

Az ősz folyamán kezdődik el és 2019 végére fejeződik be a kelet–nyugati közlekedési főtengely első szakaszának megépítése, amely a Pápai út és a Kistó utca összekötését jelenti. Ezenkívül felújítják a Jutasi utat, a Muskátli és a Papvásár utcában a járdákat, míg az Avar utcában parkolókat alakítanak ki.

A jelenleg közbeszerzési szakaszban lévő, 2019-ben kezdődő intézményfejlesztések sorából kiemelte a Jutasi út 59-ben lévő gyermekorvosi rendelő korszerűsítését, a kádártai rendelő kialakítását, a Módszertani és az Aprófalvi Bölcsőde, valamint a Völgyikút 2. számú Idősek Otthona energetikai felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában