Életminőségük javítása a cél

2018.09.11. 14:00

Lecsót készítettek a hátrányos helyzetű családoknak Ajkán

A szociális városrehabilitációs program keretében a közösségi konyhán lecsót készítettek a hátrányos helyzetű családoknak télire. Az önkormányzat mint projektgazda szerepel a városrehabilitációs programban, melyben konzorciumi partnerként a Kristály-völgy Terület és Vidékfejlesztési Egyesület vesz részt.

Borsos Renáta

Elkészült a kerti zöldségekből a lecsó Fotó: Györkös József

A program szakmai vezetője, Varga Andrea lapunknak elmondta, hogy a közösségfejlesztő és a szociális asszisztens segítségével mintegy főzőóra keretében hátrányos helyzetű családoknak készítik a lecsót, a rászoruló családanyák bevonásával, hogy közben megtanulják a helyes elkészítési folyamatot.

A szükséges zöldségek a Bolgárkert termései. A közösségi kertet az akció területen élő családok gondozzák, megtermelve a számukra szükséges zöldségeket úgy, hogy a termés 10 százalékát közösségi célokra adják.

Elkészült a kerti zöldségekből a lecsó Fotó: Györkös József

– Az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve a hátrányos helyzetűekhez juttatjuk el a lecsót. Nagyon fontos, hogy itt mindenkinek megtanítjuk, hogyan lehet tartósítószerektől és egyéb adalékanyagoktól mentesen elkészíteni télire a lecsót, a savanyúságot és minden egyebet – jegyezte meg lapunknak a program szakmai vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában