hitoktatók

2018.09.03. 07:00

Továbbképzéssel indult a tanév Balatonalmádiban

A Veszprémi Főegyházmegye hitoktatói Veni Sancte szentmisével, majd továbbképzéssel indították el a 2018–2019-es tanévet augusztus 25-én Balatonalmádiban.

Leitner Vera

A Szent Ignác-templomban bemutatott szentmise után kezdődött el a hitoktatók számára szervezett továbbképzés Fotó: Szaléziánum

A vörösberényi Szent Ignác-templomban Nagy Károly apátkanonok mutatott be szentmisét Felker Zsolttal, a Hitoktatási Bizottság elnökével, Berkes Péter alsóörsi és Bali Tibor külsővati plébánossal.

A Szent Ignác-templomban bemutatott szentmise után kezdődött el a hitoktatók számára szervezett továbbképzés Fotó: Szaléziánum

A szentmise után kezdődött el a hitoktatók számára szervezett továbbképzés, melyet Sipos Edit, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatója, valamint Varga Szabolcs, ugyancsak a főiskola egyháztörténeti tanszékének vezetője tartott. Sipos Edit a padlókép módszerrel ismertette meg a jelenlévőket, Varga Szabolcs pedig az egyháztörténelemet hozta közelebb a hallgatókhoz, előadásából erőt meríthetett a közelgő tanévre valamennyi hitoktató, akiket továbbá számos hasznos, gyakorlati tanáccsal is elláttak. A résztvevők egész napos program után lélekben és tudásban felfrissülve tértek haza egyházközösségeikbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában