Új nemzet született

2018.10.22. 07:00

A forradalomra emlékeztek Mihályházán

Az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztek a településen. Mészáros Géza polgármester köszöntőjében kiemelte, Mihályháza múltja több száz évre vezethető vissza, amit tiszteletben tartanak és megőrzik az emlékeit.

Polgár Bettina

A Mihályházi Asszonykórus is fellépett az ünnepi megemlékezésen

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Mészáros Géza szólt a fejlesztésekről is: önerőből három energiapark megépítésére kapott engedélyt három cég, a Fő téren támogatás révén termelői piacot alakítanak ki, valamint a tornaterem megújítására is nyertes pályázatot nyújtottak be. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, 1956-ban új fejezet kezdődött a világ történelmében, melyet Magyarországon írtak.

A Mihályházi Asszonykórus is fellépett az ünnepi megemlékezésen Fotó: Polgár Tibor/Napló

– A világ szemében egy új nemzet is megszületett ekkor, a szabadság nemzete. 1956. október 23. óta magyarnak lenni annyit jelent, mint a szabadság nemzetéhez tartozni – hangsúlyozta. Hozzáfűzte, tennünk és cselekednünk kell ma is, hiszen a globalizáció és világgazdaság káros hatásai minket sem kímélnek. Tudnunk kell, honfitársainkkal összefogva képesek vagyunk elhárítani a veszélyeket, hiszen csak magyarként, csak egy nemzetként védhetjük meg a szabadságunkat. – Mi, magyarok hűek maradtunk mindahhoz, ami igazán fontos számunkra: a szabadsághoz, a függetlenséghez és az önrendelkezéshez – emelte ki.

Az esemény alkalmával ’56 te csillag! címmel zenés irodalmi megemlékezést tartottak. Színpadra lépett még a mihályházi Rezeda Néptánc Egyesület, a Mihályházi Asszonykórus, továbbá a pápai református iskola táncosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában