A mérnöki hivatás legszebb eredményei

2018.10.23. 07:00

Plakátkiállításon népszerűsítik az építőmérnök szakmát

A Magyar Mérnöki Kamara az építőmérnök szakma 200 éves évfordulójának alkalmából kampánysorozatot indított a szakma népszerűsítésére, aminek az egyik leglátványosabb eleme az Építőmérnök200 plakátkiállítás, amely a szakma legkiemelkedőbb hazai alkotásait hivatott bemutatni. Ezen tárlat érkezett szombaton Veszprémbe.

Juhász-Léhi István

A szabadtéri plakátkiállítás az építőmérnöki pálya színességét, hazai eredményeit mutatja be

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke elmondta: Veszprémbe költözött a vidéki körút első állomásaként az Építőmérnök200 kiállítás, amely azért jött létre, mert az Angol Építőmérnökök Szövetsége az idén 200 éves. A szervezet egy európai programsorozatot hirdetett meg, melynek részeként egy hónapja a Magyar Tudományos Akadémián volt egy konferencia.

A szabadtéri plakátkiállítás az építőmérnöki pálya színességét, hazai eredményeit mutatja be Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ennek részeként nyílt meg a plakátkiállítás, melynek célja kettős: egyrészt az elmúlt két évszázad eredményeit igyekeznek bemutatni, másrészt a fiatalokat szeretnék megszólítani az anyaggal, hogy minél többen válasszák az építőmérnöki pályát, hiszen kevés a tervező.

Brányi Mária alpolgármester megnyitójában elárulta, hogy végzettségét tekintve ő maga is mérnök, ezért fontosnak tartja ezt a hivatást. Ugyanakkor önkormányzati tisztségviselőként is látja, hogy egyre nagyobb súlyuk van a mérnöki munkáknak. Elmondta: örömmel fedezte fel a plakátok között a 8-as út fejlesztését is. Szerinte a tablók megtekintése után több olyan mérnöki terület is megismerhetővé válik, amire sokan nem is gondolnának. Úgy vélte: a mérnöki pálya színességét jól mutatja be a tárlat, és olyan alkotásokra hívja fel a figyelmet, melyekkel nyomot lehet hagyni. A kiállítás november 3-áig tekinthető meg a veszprémi belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában