A hazai erdők királya

2018.10.08. 18:00

Megtartották Sárosfőn a tizenharmadik trófea mustrát

Tizenharmadik alkalommal mutatták be a Bakonyerdő Zrt. által kezelt vadászterületen a szeptemberben terítékre hozott gímszarvas agancsokat a cég Devecseri Erdészetének sárosfői vadászházában a minap.

Borsos Renáta

A trófea kiállítás mellé egy nemrégiben elejtett gímbikát helyeztek el ravatalon Fotó:Borsos Renáta

„…Egyszerre megszólal messze, a sűrűségben a hangjáról már ismert derék bika” – Nadler Herbert soraival köszöntötte a megjelenteket Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója a trófeaszemlén. Beszédében elmondta, szükséges, hogy a civil társadalomban tudatosuljon, a vadászat nem pusztán sport, szórakozás, hanem fontos gazdasági tevékenység is. Úgy fogalmazott, a Bakonyerdő Zrt. gondoskodik a kezelésében lévő erdővagyon megfelelő használatáról, védelméről, gyarapításáról, gazdasági hasznosításáról. Céljuk a vadászat jogának megszerzése, megtartása és gyakorlása. A vadászterületeken nagy hangsúlyt fektetnek az erdő- és mezőgazdálkodást érintő vadkárok csökkentésére és megelőzésére.

A trófea kiállítás mellé egy nemrégiben elejtett gímbikát helyeztek el ravatalon Fotó:Borsos Renáta

– A trófeákat látva elmondható, a mai nap ünnep, végtisztesség a hazai erdők királyának. Bízzunk a jelenben és a jövőben, hogy jóleső érzéssel éljük át munkatársaink élményeit, melyek az elejtések körülményeiről szólnak – jegyezte meg Varga László és megköszönte a kollégáknak a vadászidény nyitányán, a szeptemberi szarvasbőgés idején a lelkiismeretes munkáját.

A szemlén, Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője elmondta, a bőgésben terítékre 150 bika került az éves 250 elejthető egyed közül. Az egyedek közül 10 a fiatal, 60 a közép, 40 pedig az idős korosztályból került ki. A trófeamustrán Takács Szabolcs kormánymegbízott, megosztotta vadászszenvedélyét és dicsérte a Devecseri Erdészet vezetőit, amiért a trófeakiállítás mellé egy csodálatos gímbikát helyeztek el ravatalon.

Beszédében a természet szeretetének fontosságára utalt. Úgy fogalmazott, a Bakony Zrt. élen jár ez ügyben, hiszen a megyében több helyen tematikus utakat, tanösvényeket, iskolákat tart fent, lehetővé téve, hogy minél szélesebb kör akár a vadgazdálkodással is ismerkedjen, lássa mi is a vadászat lényege. Takács Szabolcs kérte, hogy a vadászati szezonban, a jogszabályok mentén a vadászetika írott és íratlan szabályai szerint hódoljanak a szenvedélyüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában