huszadik alkalommal

2018.10.05. 17:30

Pályaválasztási kiállítás nyújt segítséget a végzős diákoknak

Végzős diákoknak nyújt segítséget a Veszprém Megyei Kormányhivatal által huszadik alkalommal szervezett pályaválasztási kiállítás.

Balla Emőke

A kétnapos program az általános iskolás tanulók tájékozódását, továbbtanulási döntését, szakmaválasztását könnyíti meg. A kiállításon a diákok a Veszprém Arénában felállított standokon nézelődhetnek, előadásokat hallhatnak a szakképzésről, pályaorientációs és grafológiai tanácsadáson vehetnek részt, a szülők is tájékoztatást kapnak.

A rendezvényen 62 kiállító képviselteti magát a megyéből és a régióból, 50 iskola, illetve 12 gyakorlati képzőhely, a tankerületek és szakképzési centrumok intézményei. A Veszprém Megyei Kormányhivatal segít a fiataloknak, hogy megalapozottan válasszanak, megtalálják a számukra legmegfelelőbb szakmát, mondta a kiállítást megnyitó Vajda Viktória. A kormányhivatal főigazgatója szólt arról, hogy vannak hiányszakmák, például a feldolgozóipar, a gépgyártás, gépjárműipar, vendéglátás, informatika és az egészségügy területén. A pályaválasztási kiállítások a választást könnyítik meg, a kormányhivatal minden végzős diáknak eljuttatja az Iskola után – iskola előtt című kiadványát. A megyében két programot szerveznek: a péntek-szombati kiállítást követően október 26-án Pápán lesz hasonló.

 

Porga Gyula, Veszprém polgármesterének véleménye szerint a két hete tartott állásbörze és a mostani kiállítás szervesen épül egymásra: az állásbörze a munkát keresők, munkát vállalók számára biztosít lehetőséget, ez a kiállítás pedig a végzős diákoknak, akik megismerkedhetnek a különböző szakmákkal, képzési helyekkel.

A pályaválasztási kiállítás október 6-án, szombaton 9 és 13 óra között várja a tanulókat és szüleiket, akik számára 11 órakor tartanak tájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában