Fejlődik, fiatalodik Márkó

2018.10.18. 14:00

Szabadidős park hét sporteszközzel a focipályánál

A program célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki az ország minél több településén, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabad­idejét, igényes szabadtéri létesítményekben.

Molnár Sándor

Ovádi Péter az avatás után rögtön kipróbálta a park sporteszközeit Fotó: Molnár Sándor

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében, 10 millió forintos pályázati támogatásból épült meg az a hét eszközt tartalmazó kültéri sportpark, amelyet szerdán délelőtt adtak át a márkói focipálya mellett. Ovádi Péter országgyűlési képviselő az avatón elmondta: a kormány azért határozta el, hogy sportparkokat épít, hogy a kistelepüléseken is olyan közösségi terek jöjjenek létre, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Azt kívánta a helyieknek, hogy leljék örömüket a sportparkban, és töltsenek el minél több időt itt. Hartmann Antal polgármester köszöntőjében érdekes adatokkal szolgált. Elmondta, hogy 2010 óta Márkó lakosainak száma 1208-ról 1512-re emelkedett.

Az önkormányzat tárt karokkal várta és ezután is várja az ideköltöző fiatalokat, azokat, akik itt akarnak élni, dolgozni és becsülettel adózni – fogalmazott a polgármester, aki kijelentette, hogy fiatalodik a falu, amit a 2018-as adatok is igazolnak. A bejelentett lakosok közül 387 a 18 év alatti. A 19 és 60 év közöttiek, azaz a munkaképesek létszáma 899 és évente 15-20 gyermek születik.

Ovádi Péter az avatás után rögtön kipróbálta a park sporteszközeit Fotó: Molnár Sándor

Új óvodát építettek, ahol a gyerekek létszáma 2010 óta 47-ről 79-re nőtt. 2017-ben 28, 2018-ban pedig eddig 22 lakóház épült Márkón, ahol a lélekszám 5–10 éven belül megközelíti a kétezret. Kérte Ovádi Pétert, hogy a jövőben is segítse a falut, mert ez a fejlődési ütem már meghaladja a márkói önkormányzat erejét. A terveik között szerepel az óvoda és a szennyvíztisztító bővítése, amelyekhez szeretnének támogatást kérni a faluprogram keretében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában