fejlesztés

2018.11.24. 07:00

Megújult a járda Lókúton

A Rózsa és a Fenyves utca járdái kaptak új burkolatot közel egy kilométer hosszan. A munkálatok állami és önkormányzati forrásból valósultak meg több mint 17 millió forintból.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Surányi Mihály polgármester a megújult járdaszakasz átadásakor Fotó:Juhász-léhi István

Surányi Mihály polgármester köszöntőjében örömének adott hangot a járdafelújítás kapcsán, hiszen ez is élhetőbbé teszi a községet, amely a Bakony egyik legszebb települése. Kiemelte: a fiatalok nem mennek el a faluból, itt építkeznek.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Surányi Mihály polgármester a megújult járdaszakasz átadásakor Fotó:Juhász-léhi István

Mindezek következtében a gyerekszám is növekszik. Elmondta azt is, hogy ha sikerülne megépíteni a Hárskút–Lókút közötti utat, akkor Lókút a zirci kistérségben kedvezőbb helyzetbe kerülhetne.

– Bízunk a jövőben, mert a kormányzat támogatni fogja a kistelepüléseket, az útépítéseket, ami azt is jelenti, hogy a fiatalok még inkább helyben maradnak – fogalmazott Surányi Mihály, aki arról is beszélt, hogy két nagy feladatuk lesz a jövőben. Egyrészt a Lókút–Hárskút közötti út építése, amely nincs jó állapotban, másrészt a község csatornahálózatának kiépítése. Ovádi Péter, a térség or­szág­gyűlési képviselője kiemelte, hogy a kormány a kistelepülésekre nagyon odafigyel.

– Ezért is indult útjá­ra az ötezer fő alatti települések számára a Magyar falu program – hangsúlyozta a képviselő, aki elárulta, hogy közel egy kilométernyi járda újult meg a Rózsa és a Fenyves utcában. Hozzátette, mindez a Bel­ügy­minisztérium egyik pályázata révén sikerült: Lókút 15 millió forint állami támogatáshoz jutott, amelyhez az önkormányzat 2 és fél millió forintnyi önerőt biztosított.

A járdaátadás kapcsán két másik pályázat is szóba került: a kisgépbeszerzésen 10 millió forintért egy erőgépet vehetett birtokba a település, ugyanakkor Lókút egy új kisbuszhoz is hozzájutott – ugyancsak 10 millió forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában