Késő estébe nyúlt a múltidézés

2018.11.14. 07:00

Ötvenesztendős osztálytalálkozót tartottak Tapolcafőn

Vidám, nosztalgikus hangulatú ötvenéves osztálytalálkozó helyszíne volt nemrég a tapolcafői iskola.

Polgár Tibor

A tapolcafői öregdiákok találkozóján nem lehetett panasz a hangulatra (sem) Fotó: szervezők

Kissné Bolla Judittól megtudtuk: kisgyermeki izgalommal toporogtak nagymamák és nagypapák az iskolaudvaron, tették mindezt szinte ugyanolyan szorongással, mint 1960. szeptember elsején, amikor először léptek be a tanintézet kapuján. Ám most emlékezni jöttek, feleleveníteni nyolc év csínytevéseit, huncutságait, sok kedves pillanatát. Nagy volt az öröm, amikor megérkezett három kedves tanítójuk, Berki Sándorné, Csínos Ferencné és Fleck Lászlóné. Velük együtt vették sorra a ballagás óta eltelt ötven év legfontosabb történéseit, érdekes eseményeit.

A tapolcafői öregdiákok találkozóján nem lehetett panasz a hangulatra (sem) Fotó: szervezők

– Életutak, családi történetek rajzolódtak ki, az emlékezést segítve előkerültek a megsárgult fényképek. Az elmúlt fél évszázad a képeket megfakította, a többség haját őszre festette – mondta Kissné Bolla Judit.

Kiss Zoltán megható verssel emlékezett elhunyt tanáraikra és osztálytársaikra. A találkozó résztvevői a temetőben elhelyezték a megemlékezés virágait. A terített asztalnál folytatódó összejövetelen a jelenlévők egymás szavába vágva tréfálkoztak, meséltek, anekdotáztak sokszor könnyes szemmel.

A késő estébe nyúló rendezvény végén az öregdiákok ígéretet tettek, hogy ezután gyakrabban összejönnek, nyugdíjas éveikben az unokázás mellett több időt szentelnek majd egymásnak – fűzte hozzá Kissné Bolla Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában