Pápa

2018.12.28. 07:00

A fogyatékkal élőknek is fontos a kultúra

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben múlt pénteken ünnepelték a karácsonyt.

Laskovics Márió

Rakonczai Zsuzsanna gyógypedagógus nyolcadikos osztályával a Vajda Márta iskola karácsonyfája tövében Fotó: Laskovics Márió

Mint arról korábban beszámoltunk, a Vajda Márta iskola Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványa az E.On Hungária Adventi forgatag elnevezésű pályázatán elnyert 321 ezer forintos támogatásból az idei adventben hat programmal tudta segíteni diákjai karácsonyi hangolódását.

Az iskola tornatermében Csutiné Papp Orsolya intézményvezető köszöntötte az érdeklődőket. A karácsonyi műsorban először a felső tagozatos tanulók egy csoportja adott elő mesejátékot, majd a korábbi és jelenlegi tanulókból álló Hétszínhang csoport adott koncertet Horváth Ildikó gyógy­pedagógus vezetésével.

Rakonczai Zsuzsanna gyógypedagógus nyolcadikos osztályával a Vajda Márta iskola karácsonyfája tövében Fotó: Laskovics Márió

Mint megtudtuk, a csoport tagjait tekintve nagyon széles a skála: siket tanulótól kezdve a jó képességű zenei tehetséggel bírón át autizmussal élő diákokig szerepelnek benne. Mivel olyan gyermekek szintén vannak közöttük, akik nem képesek az olvasás elsajátítására, ezért hét színből álló színkottát is használnak – innen ered az elnevezés.

A harmadik blokkban a pedagógusok és a gyerekek együtt énekeltek karácsonyi dalokat. A műsor végeztével az iskola két támogatójának – a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.-nek – köszönhetően minden diák névre szóló ajándékcsomagot vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában