születésnapi köszöntés nagyalásonyban

2018.12.18. 11:00

Kilencvenesztendősen is erős hittel éli napjait Juliska néni

A szépkorba lépett Vándor Mátyásné Juliska nénit otthonában köszöntötte Csöngei Gábor polgármester, Szarka Gyula jegyző, Szücs Tamásné házi gondozó és Bokor László falugondnok.

Borsos Renáta

Juliska néni még kilencvenévesen is süteményeket süt és hímzett terítőket készít

Fotó: Borsos Renáta/Napló

A vendégek az önkormányzat nevében virágcsokorral és ajándékcsomaggal kedveskedtek az idős asszonynak, majd átadták a Magyarország Kormánya által küldött emléklapot a miniszterelnök jókívánságaival.

Juliska néni még kilencvenévesen is süteményeket süt és hímzett terítőket készít Fotó: Borsos Renáta/Napló

Az ünnepelt fia, Ottó lapunknak elmondta, édesanyja tizennyolc éves koráig apácának készült. A sors mégis más utat szánt Juliska néni számára, férjhez ment és két fiúgyermeket szült. Erős hitét azonban a mai napig őrzi. A mélyen vallásos idős asszony mindennap hálát ad a Jóistennek, amiért népes családja körében lehet. Fiai mellett négy unokával és nyolc dédunokával büszkélkedhet.

Az ünnepségre saját készítésű süteménnyel várta a vendégeket. Kilencvenévesen is süt-főz, gondozza a virágoskertet, a veteményest. Szabadidejében sokat kézimunkázik és olvas. A szépkorát ünneplő idős asszonyt a köszöntés ceremóniája és legszebb emlékeinek felidézése derűvel töltötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában