Óvárosi karácsonyváró

2018.12.21. 16:00

Közösségi együttlétben készültek a szeretet ünnepére Ajkán

Tizenegy éve ápolják már az óvárosban azt a hagyományt, hogy a feldíszített városrészben a karácsonyvárás örömét együtt, közösségben éljék meg. Dorner László önkormányzati képviselő és barátai szervezésében az ünnepi műsor idén is felejthetetlen élménnyel gazdagította mind a műsor fellépőit, mind a közönséget.

Borsos Renáta

Hunor és Bence unokatestvérek már nagyon várják a Jézuskát, egészen pici koruk óta családjukkal részt vesznek a karácsonyváró ünnepségen Fotó: Borsos Renáta

A település polgármestere, Schwartz Béla köszöntőjében a szeretet erejének fontosságáról beszélt, mely igazán akkor erős, ha nemcsak karácsony közeledtével, hanem az év többi napján is betölti a szíveket. A műsorban felléptek a Vizikék Óvoda, Ép testben ép lélek regisztrált tehetségpontos gyermekei. A Gumimaci Tehetségműhely résztvevői vezetőjükkel, Borosné Lampért Zsuzsannával dalos, táncos műsort adtak elő. Az aprónép produkciója után a Molnár Gábor Alapítványtól Csényi Tímea karácsonyi szavalattal örvendeztette meg a jelenlévőket.

Hunor és Bence unokatestvérek már nagyon várják a Jézuskát, egészen pici koruk óta családjukkal részt vesznek a karácsonyváró ünnepségen Fotó: Borsos Renáta

Az alapítványtól érkezett még a Hangadók Zenekar, muzsikájukat ez alkalommal is hosszas tapssal hálálta a közönség. A zene tovább folytatódott. Karácsonyi melódiákkal az ünnepre hangolt mindenkit id. Németh Csaba magánénekes. A tartalmas program mellett állatsimogató és a díszbe öltöztetett parkban lovaskocsikázás várta a gyerekeket, családokat. A vendéglátásról a Bódéi Nosztalgia Nyugdíjasklub, továbbá az Üveges Nyugdíjasklub tagjai és az óváros lakosai gondoskodtak. Nagy sikert arattak a házi készítésű sütemények, a pörkölt dió, a frissen sütött szegények kenyere, a forralt bor és a meleg tea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában