Karácsonyi készülődés Ajkán

2018.12.09. 19:59

Mézeskalácsot sütöttek a sérült fiatalok

Mézeskalácsot sütöttek a Molnár Gábor Műhely Alapítvány sérült fiataljai, amelyet december 5-én nyugdíjasokkal és a közösségi szolgálatban részt vevő középiskolásokkal együtt díszítettek ki.

Tisler Anna

Idősek és tizenévesek együtt készültek az ünnepre

Fotó: Tisler Anna

A közös karácsonyi készülődést tavaly szervezték meg először. Lovas Irén intézményvezetőtől megtudtuk, minden munkafolyamatot, a vásárlást, a tészta gyúrását, a formák kiszaggatását és a sütést a gondozottakkal együtt készítették a munkatársak.

Idősek és tizenévesek együtt készültek az ünnepre Fotó: Tisler Anna

A munkát nagyon élvezték, és örömmel fogadták délután a segítőket, akiknek többsége már régi ismerősként érkezett hozzájuk. A karácsonyi figurák díszítését mindenki saját elképzelése szerint végezte, így a fantáziáját is mindenki megdolgoztathatta. A munkában tavaly is részt vett az Egészségügyi Nyugdíjasklub, amelynek elnökétől, Németh Zsuzsannától megtudtuk, hogy egész évben részt vesznek az alapítvány életében, szívesen töltik együtt idejüket a gondozottakkal.

A diákok a Veszprém Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi-középiskolája és a Bánki-iskola tanulói voltak. Az elkészített mézeskalácsot az ünnep előtt eljuttatják a városban élő időskorúaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában