nagyon sok a daganatos beteg

2018.12.17. 21:04

Milyen hatással lehet a vörösiszap-katasztrófa a devecseriek egészségére?

A település vezetője, Ferenczi Gábor és Pusztamiske polgármestere, Poór Zoltán együttesen kezdeményeztek egy friss vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy a lakosság egészségi állapota és a 2010-es vörösiszap-katasztrófa között van-e összefüggés.

Borsos Renáta

Kérésükre a Veszprém Me­gyei Kormányhivatal Nép­egészségügyi Főosztálya el­ké­szített egy aktuális adatokon alapuló tanulmányt A lakosság egészségi állapotának alakulása a Devecseri járásban a vörösiszap-katasztrófát követően 2018. címmel, mely az ipari baleset egészségre gyakorolt hatásait vizsgálja. A dokumentum letölthető Devecser város hivatalos honlapjáról.

Ferenczi Gábor elmondta, köszönetét fejezi ki Bereczki Nóra járási hivatalvezetőnek, hogy támogatta a tanulmány elkészítését.

– Polgármesterként szomorúan tapasztalom, hogy nagyon sok a daganatos beteg a városunkban, ezért további információk begyűjtését tartom szükségesnek, például a légszennyezettségi adatok újbóli monitorozásával. Ehhez a soron következő testületi ülésen kérem a képviselőtársak támogatását – mondta polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában