megjelent az idei naptáruk

2019.01.12. 07:00

Bében jó szívvel gondolnak vissza a tavalyi évre

Hagyományteremtő céllal helyi eseményeket megörökítő fényképekkel született meg a falu 2019-es naptára.

Laskovics Márió

Brunner Imre polgármester a naptárban szereplő egyik fotón Fotó: Masszi László

A helyi önkormányzat és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közös finanszírozásában napvilágot látott a kis falu első többoldalas naptára. Korábban csak egyoldalas kiadvány volt a községben – tudtuk meg Brunner Imre polgármestertől.

Brunner Imre polgármester a naptárban szereplő egyik fotón Fotó: Masszi László

A december végén megjelent naptár bemutatja, hogy a 2018-as év során milyen események valósultak meg a településen, azokon készült fotókkal dokumentálva. – Saját naptárunkkal szeretnénk megmutatni, hogy egész évben hogyan dolgoztunk, miféle ünnepségeket szerveztünk és rendeztünk meg. Az egész évben segítőket pörköltlakomával vendégeltük meg a két ünnep között, és ajándékba kaptak a naptárból is. Aztán a község valamennyi lakóházába eljuttattunk egy példányt január első hetében, illetve a Bébről elszármazottakat – például azokat, akik a tájházunkba adtak valamilyen régiséget, vagy korábban itt dolgozott, ám azóta nyugdíjba vonult és máshol élő óvónőt – is megleptünk ezzel – jegyezte meg a faluvezető.

Mint megtudtuk, a naptárban látható fényképek Masszi László felvételei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában