nagy szükség volt már rá

2019.01.03. 07:00

Erősebb fényű, LED-es izzókat szerelnek fel a veszprémi gyalogátkelőhelyeknél

Tizenhárom gyalogátkelőnél cserélik korszerűbbre a lámpatesteket január végéig a megyeszékhelyen.

Marton Attila

A Haszkovó utca 18.-nál már kicserélték a lámpatesteket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az első helyszínen, a Haszkovó utca 18-nál, az élelmiszerboltnál lévő átkelőnél már karácsony előtt felszerelték az új típusú világítást. A döntést Némedi Lajos alpolgármester és Kovács Zoltán városüzemeltetési irodavezető jelentette be a közelmúltban.

A megyeszékhely gyalogátkelőhelyein az elmúlt években több baleset is bekövetkezett, az új fényforrások javítják a látási viszonyokat és növelik a közlekedésbiztonságot. Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, bruttó tízmillió forintból tizenhárom gyalogátkelő kap korszerű megvilágítást január 31-ig. Az új izzók felszerelése után minden zebrát három fényforrás világít meg: egy előjelző és egy oldalsó lámpa mellett a legerősebb fény felülről érkezik. A LED-es, fehér fényű izzók fénye nemcsak erősebb lesz, hanem az eddiginél kevesebb energiát is fogyasztanak.

A Haszkovó utca 18-nál már kicserélték a lámpatesteket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A következő hetekben új lámpatestek kerülnek a Cholnoky és Csillag utcák, a Dózsa György út és Harmat utca, a Haszkovó és Őrház utcák, a Jutasi út–Haszkovó utca laktanyánál, a Haszkovó–Jutasi út, a Halle utca 9. – Haszkovó utca 14.-nél, a Stadion utca és Stadion köz, a Szent István út és Avar utca, a Wartha Vince és Zrínyi utcák kereszteződésébe, valamint a színháznál lévő Óvári Ferenc utcai zebránál, az Egyetem utca 21.-nél, továbbá a Haszkovó u. 16. közötti gyalogátkelőhelynél.

Az irodavezető hozzátette, a belvárosból a vasútállomásra vezető kerékpárút építésének részeként a Jutasi út Bagolyvári utca és Munkácsy utca közötti szakaszán is kicserélik a közvilágítási lámpatesteket, így a szakaszon lévő gyalogátkelők megvilágítása is javul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában