A nemzeti, konzervatív újságírás esélyei

2019.01.22. 11:00

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője tartott előadást Csopakon

A legnagyobb átok, amitől szenved, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa, ez az úgynevezett politikailag korrekt beszéd- és gondolkodásmód. Ebből kiindulva szeretném megmutatni, hogy miért van végzetesen kettészakadva az ország, miért van az, hogy azon folyik a vita, hogy ki van többségben, kinek van nagyobb hangja, miközben élhetnénk normálisan is – kezdte előadásában Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, Csopakon a kultúrházban.

Szendi Péter

Gajdics Ottó csopaki előadásán kölcsönös megértésre, békés egymás mellett élésre buzdította hallgatóságát

Fotó: Szendi Péter

A vendégeket a Csopaki Polgári Kör elnöke, Balogh Balázs köszöntötte, és örömét fejezte ki, hogy Bayer Zsolt és Huth Gergely után Gajdics Ottó is elfogadta a helyi civil szervezet meghívását. Az ismert újságíró sok témakört érintett. Beszélt a média helyzetéről, a sajtószabadságról, az ellenzéki tüntetésekről, de szóba került a migránsválság és a májusi EP-választás is, amely mérföldkő lesz a kontinens életében. Előadásában felhívta a figyelmet a PC anyanyelvromboló hatásaira, a történelmi múlt átírásának veszélyeire, az identitás szétverésére, a nemzeti öntudat felszámolásának kísérleteire. Gajdics Ottó bőségesen hozott példákat a média mindennapjaiból, de említést tett arról a jelenségről is, amit a balliberálisok kultúrharcnak neveznek.

Gajdics Ottó csopaki előadásán kölcsönös megértésre, békés egymás mellett élésre buzdította hallgatóságát Fotó: Szendi Péter

– Magyarországon két nagyon markánsan szemben álló világnézet küzd egymással. Az egyik a globalista, internacionalista, a másik pedig a nemzeti, keresztény. Kibékíthetetlennek látszik az ellentét. Egyet tudunk tenni, kölcsönösen megérteni egymást, és megtanulva egymást elviselve, egymás mellett élni. Az úgy nem fog menni, hogy a jelenlegi ellenzék képtelen elviselni, hogy immár harmadjára alulmaradt a választásokon – hangsúlyozta Gajdics Ottó, aki elismerte, hogy mindenkinek joga van egy demokratikus államban tüntetni, kifejezni a véleményét. Majd hozzátette, hogy eddig szerencsére nem volt jellemző a fizikai erőszak, kivéve 2006-ot. Az a kormány akkor abba bele is bukott. Nem tartaná szerencsésnek, hogy ők úgy akarnának hatalomra jutni, hogy erőszakhoz folyamodnak. Pedig ennek egyik előszele az volt, amikor a Parlamentben az ellenzéki képviselők nem engedték a pulpitusra a levezető elnököt. Amit pedig néhány politikus művelt az MTVA székházában, bohózatba illő – folytatta Gajdics Ottó.

Nem ért egyet azokkal a fiatalokkal, akik diktatúrát skandálva, trágár szavakat használva vonulnak Budapest utcáin, miközben hiányolják a demokráciát és a szólásszabadságot. – A fiatalság eleve lázadó, én is ilyen voltam ennyi idős koromban. Ugyanakkor javasolnám ezeknek a fiataloknak, hogy olvassanak, nézzék meg, hogy mi is volt a rendszerváltás előtti időszakban, mert abban az időben ténylegesen diktatúra volt. A májusi európai uniós választásokat illetően remélem, hogy megváltozik a parlament összetétele, és a migránspárti többséget felváltja majd az illegális bevándorlást ellenző többség. Ha nem így lesz, akkor Európának vége – hangsúlyozta Gajdics Ottó, aki mindenkit arra biztatott, hogy ne féljenek kimondani a véleményüket, szeressék hazájukat, és keresztény szellemben neveljék gyermekeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában