a sport erőt, hitet ad, csapatot kovácsol

2019.01.21. 17:30

Kézilabdasztár avatta fel az iskolai tornacsarnokot Balatonfüreden

Mintegy 137 millió forint beruházással új tornacsarnokot adtak át Balatonfüreden, a Református Általános Iskolánál hétfőn. A munkálatok több mint hetven százalékát a kormány támogatta, a csarnokot hétméteres dobásokkal diákok avatták fel, a kapuban Fazekas Nándor többszörös magyar válogatott, a balatonfüredi kézilabdacsapat játékosa védett.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Olyan időszakban történik a tornaterem átadása, amikor a férfi kézilabda-világbajnokság zajlik, amelyben négy balatonfüredi játékos is játszik – utalt a viadalra Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, hogy reményei szerint a férfi kézilabdasport sikerei folytatódnak, amelyhez a füredi csapat, illetve a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány és az utánpótlásbázis is nagymértékben hozzájárul. A képviselő kiemelte, több balatonfüredi tornaterem-avatáson vett már részt, amelyek egyfelől a mindennapos testnevelést, másrészt a kézilabda-utánpótlást szolgálják. Mint mondta, nagyon fontos a mindennapos testnevelés az iskolákban, mert a sport erőt, hitet ad, csapatot kovácsol, közösséget erősít. – Legyetek büszkék arra, hogy füredi iskola diákjai vagytok! – fogalmazott Kontrát Károly.

 

Bóka István, a város polgármestere aláhúzta, Balatonfüred a férfikézilabda-utánpótlásban az elmúlt öt-hat évben Magyarország egyik legeredményesebb utánpótlás-nevelő műhelye. A mostani beruházás célja a református iskola infrastrukturális feltételeinek javítása, amit néhány éve kezdtek meg. Eddig egyebek mellett energiahatékonysági felújítás történt, korszerűbb lett az egész épület. A felújításokat tavasszal folytatják, például a szabadtéri pálya megújításával. A polgármester köszönettel beszélt a kormány több mint hetvenszázalékos támogatásáról, mert enélkül a csarnokot nem tudták volna átadni. A többi forrást az önkormányzat biztosította.

- Az iskola hetedik tanévére olyan fejlesztések, beruházások történtek, amelyek megteremtik a korszerű, minőségi oktató- és nevelőmunka feltételeit – fogalmazott Rojtos Norbert igazgató. Az iskola épülő, fejlődő, sikeres intézmény, amely méltán népszerű a városban és a környéken. – Egyházi iskolaként kiemelten kezeljük a diákok lelki nevelését, a keresztény értékeket, amelyekre napjainkban talán minden korábbinál nagyobb szükség van. Legalább ennyire fontos a testi nevelés is, amelynek kiváló helyszíne a tornaterem – vélekedett az igazgató.

A köszöntők után a szónokok, illetve Bátki Dávid Géza református lelkész a nemzetiszínű szalag átvágásával avatták fel a tornatermet, amit az iskola diákjainak szép műsora követett, majd a diákok hétméteres dobásokkal avatták fel az új csarnokot, a kapuban Fazekas Nándor többszörös magyar válogatott, balatonfüredi kézilabdás védett.

Az átadáson megtudtuk, a 320 négyzetméteres csarnok, amit a Fekete István Speciális Általános Iskola diákjai is használnak, mintegy 137 millió forintba került. A munkát tavaly márciusban kezdték és novemberben fejezték be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában