sajtótájékoztató a célkitűzésekről

2019.02.25. 07:00

A közösségépítés költségvetése lesz az idei Veszprémben

A 2019-es városi költségvetésről tartott pénteken sajtótájékoztatót Hegedűs Barbara, a Fidesz veszprémi frakcióvezetője, ahol a fő célkitűzéseket ismertette.

Sági Ági

Hegedűs Barbara, a Fidesz veszprémi frakcióvezetője elmondta, nagy hangsúlyt kapnak a családtámogatások Fotó: Sági Ági

Elhangzott, hogy a város idén 27,4 milliárd forintból gazdálkodik, ebből több mint 14 milliárd forint jut fejlesztésekre. A költségvetésben a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva a családbarát intézkedések nagy hangsúlyt kapnak. A Módszertani Böl­csőde energetikai megújítása, az Aprófalvi Bölcsőde és az Egry utcai óvoda fejlesztése is elkezdődhet. – Fiatal családosként fontosnak tartom, hogy a város tovább fejleszti a szabadtéri közösségi tereket és a játszótereket. A frakció javaslatára több játszótéren baba-mama padokat helyezünk ki. Ezek olyan speciálisan kialakított padok lesznek, melyeket pelenkázórésszel is ellátnak, és könnyebbé teszik az édesanyák számára a szoptatást és a kisbaba gondozását – mondta Hegedűs Barbara.

Hegedűs Barbara, a Fidesz veszprémi frakcióvezetője elmondta, nagy hangsúlyt kapnak a családtámogatások Fotó: Sági Ági

Új intézkedésként idén a hátrányos helyzetű gyereket nevelő családok iskolakezdési támogatásban részesülhetnek. Ez évben is megtartják majd a Fiatalok napját, és külön keretből részesülhetnek támogatásban az állatvédő egyesületek, civil szervezetek, nyugdíjascsoportok. A Modern városok program részeként újulhat meg a színház, a Zeneiskola és az Atlétikai Stadion. Uniós forrásból a Laczkó Dezső Múzeum energetikai és a Március 15. úti uszoda felújítása is elkezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában