siker az országos pályázaton

2019.02.24. 07:00

Családbarát díjjal ismerték el Ajka Város Önkormányzatát

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete által kiírt Családbarát önkormányzat díj pályázatán az ajkai önkormányzat sikeresen szerepelt.

Borsos Renáta

A település önkormányzata elkötelezett a helyi családok életkörülményeinek javítása, a város népességmegtartó erejének növelése iránt. Az ajkai helyhatóság családpolitikája az egészségügyi, a szociális ellátás, a köznevelési, a lakhatási, a szabadidő eltöltését támogató elemeken túl a lakókörnyezet- fejlesztéseket is tartalmazza, tudtuk meg a városvezetőtől, Schwartz Bélától. A szociális ellátórendszer elemei segítik a családok mindennapi életét, a hátrányos helyzetűeket kiemelten támogatva. A nyugodt, családbarát környezet megteremtését az ajkai önkormányzat különféle programokkal, egészségügyi szűrővizsgálatok szervezésével, ösztöndíjrendszerekkel segíti. Egy gyermek születése ajándék a család életében.

Az újszülöttek családjai hatvanezer forint egyszeri támogatásban részesülnek, emellett működik a Pöttöm polgár és az Útravaló program az ajkai családok segítése érdekében. A fiatalok önálló életkezdését Fecskeház kialakításával, illetve telekvásárlás támogatásával segíti az önkormányzat. A kisgyermekes családoknál bölcsődei bővítéssel könnyítették a szülők munkába való visszatérését. A bölcsőde kapacitását 98 férőhelyre növelték, mely teljes kihasználtsággal működik. A gyermekek részére városszerte 38, az uniós előírásoknak megfelelő játszóteret alakítottak ki. Az egészségtudatos szemléletnek köszönhetően a gyerekek intézményi keretek között igénybe vehetik a tan­uszodát, illetve megtanulhatnak korcsolyázni a jégpályán. A városi óvoda, mint az Örökös Zöld Óvoda cím birtokosa, környezettudatos nevelési elvek szerint működik.

A városban intenzíven fejlesztik a sportlétesítményeket. Az önkormányzat a tehetséges tanulókat sportolói és művészeti ösztöndíjjal támogatja. A szociálisan rászoruló gyermekeket pedig a Bursa Hungarica ösztöndíjjal segíti. – Mindezen programok és intézkedések a családok védelmében történnek – mondta Schwartz Béla polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában