ivartalanításra és oltásra fordítják az összeget

2019.02.16. 07:00

Állatvédőknek segített a pápai Petőfi mozi

A Petőfi mozi az Egy kutya hazatér című filmre váltott jegyek után 100-100 forintot ajánlott fel a Pápai Humán Állatvédő Egyesület részére. A befolyt összeget kiegészítették a mozilátogatók adományaival, így több mint 147 ezer forinttal gyarapodhatott az egyesület.

Polgár Bettina

Gaálné Nagy Dorisz és Micsik Zoltán az adomány átadásakor a Szabó Dezső utcai állatmenhelyen

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az adományt Micsik Zoltán, a Petőfi mozi vezetője adta át Gaálné Nagy Dorisznak, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület alelnökének a Szabó Dezső utcai menhelyen. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Petőfi mozi a jó ügy mellé állt, hiszen korábban a helyi Második Esély Állatmentő Csoportot is támogatták. Megtudtuk, a pápai moziban három héten keresztül volt műsoron az Egy kutya hazatér című film, melyet 21 alkalommal vetítettek le. Ennek kapcsán felajánlást tettek, miszerint minden megvásárolt mozijegy után 100 forintot a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnek adományoznak. A jegybevételekből több mint 120 ezer forint folyt be, emellett az moziban egy perselyt is kihelyeztek, így összesen 147 340 forint gyűlt össze három hét alatt.

Gaálné Nagy Dorisz és Micsik Zoltán az adomány átadásakor a Szabó Dezső utcai állatmenhelyen Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A mozi csapata nevében is mondhatom, hogy nagy állatbarátok vagyunk, így adta magát ez a kezdeményezés – tette hozzá Micsik Zoltán.

Gaálné Nagy Dorisz hangsúlyozta, nagyon hálásak az adományért. Jelenleg 16 kutyát gondoz az egyesület. – Szerencsére mostanában egyre többen gondolnak az egyesület munkájára és szeretnének minket támogatni. A gyűjtésből befolyt összeget az egyesület gondozásában lévő kutyák ivartalanítására, oltására fordítjuk – magyarázta.

Megjegyezte, továbbra is várják az önkéntesek, sétáltatók jelentkezését, emellett idén több programot és nyílt napot is szerveznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában