minden tiszteletet megérdemelnek

2019.02.21. 11:30

Az ápolókat köszöntötték a balatonfüredi szívkórházban

Adósság nélkül működött az elmúlt 23 évben a balatonfüredi szívkórház, ahol nagyon sok fejlesztés történt, így egyebek mellett megszépültek a műtők, a belső terek, illetve az épület külső megjelenése. Mindez a komfortosítást, a betegek kényelmét szolgálta, hangsúlyozta Veress Gábor főigazgató az ápolók napja alkalmából az egészségügyi intézményben február 20-án, szerdán.

Kovács Erika

Kónya Anikó ápolási igazgató, Veress Gábor főigazgató és a díjazottak: Encz Józsefné osztályvezető főnővér helyettes, valamint Rodenbücher Istvánné, Kisháziné Izsó Éva és Varga Judit szakápoló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kónya Anikó ápolási igazgató emlékeztetett arra, hogy Kossuth Lajos húga, Zsuzsanna születésnapja alkalmából rendezik meg az ünnepséget, aki az ország főnővéreként az 1848/49-es események alatt gyógyította a sebesülteket, és kezdeményezésére hetven segélyhelyet állítottak fel.

Kónya Anikó ápolási igazgató, Veress Gábor főigazgató és a díjazottak: Encz Józsefné osztályvezető főnővérhelyettes, valamint Rodenbücher Istvánné, Kisháziné Izsó Éva és Varga Judit szakápoló Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veress Gábor főigazgató egyebek mellett kiemelte, az ápolók nagyon sokat tesznek azért, hogy Balatonfüreden zavartalan legyen a kardiológiai rehabilitáció, illetőleg a betegek gyógyítása, ellátása. Utalt arra is, hogy Kossuth Zsuzsanna kezdeményezésére nemcsak a saját, hanem az ellenség katonáit, illetve a hadifoglyokat is tisztességesen ellátták. Ezt a jó példát a második világháborúban egyezség alapján az amerikaiak és a németek átvették, eszerint a hadifoglyokkal tisztességesen bántak, ellátták és gyógyították őket.

- Külön öröm számomra, hogy a mai napon fejeztem be egy könyvet, ami a balatonfüredi Állami Szívkórház háromszáz évéről szól, az orvosokról, és külön köszönetet érdemelnek a főnővérek, ápolók, gazdasági és műszaki dolgozók is – fogalmazott a főigazgató. Veress Gábor aláhúzta, az elmúlt 23 évben nem volt adósság az intézményben, és nagyon sok fejlesztés történt. Eszerint uniós pénzből egyebek mellett megszépültek a műtők, a belső terek, az épület külső megjelenése, a komfortosítás a betegek kényelmét szolgálta.

Egészségügyi kormányzatunk felkérte az ország intézeteinek vezetőit a nemzeti népegészségügyi stratégia elkészítésére, amelyben mi is részt vettünk. Ebben megfogalmazta, hogy javítani akar az egészségügyi dolgozók helyzetén. Reméljük, így történik, illetve nem lesz orvos- és nővérhiány. Itt, a szívkórházban egyelőre élünk, dolgozunk, gyógyítjuk betegeinket, fogalmazott a főigazgató. Az ünnep apropóján Fellegi Erzsébet osztályvezető főnővér emlékezett Kossuth Zsuzsanna kivételes munkájára, küzdelmes életére, különös tekintettel szakmai alázatára, emberségére, bátorságára, szervezőkészségére, hazaszeretetére, mindez korunkban is példakép lehet.

Az ápolók napján átadták a Kossuth Zsuzsanna-díszoklevelet, amit Encz Józsefné osztályvezető főnővér-helyettes, valamint Rodenbücher Istvánné, Kisháziné Izsó Éva és Varga Judit szakápolók vehettek át Veress Gábor főigazgatótól. Az ünnepet Pálinkás Rita előadása tette emlékezetessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában