Megkoszorúzták Herczeg Ferenc sírját

2019.02.27. 07:00

Badacsonytördemicen nem feledik az írót

A település hosszú évek óta élteti a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület alapítója, Herczeg Ferenc író kultuszát.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Zoltán polgármester és Szabó Imre alpolgármester Herczeg Ferenc sírja előtt Fotó: önkormányzat

A község küldöttsége idén is megemlékezett az író halálának az évfordulójáról a farkasréti temetőben. A megemlékezést Wollmuth Péter korábbi polgármester élesztette újjá évekkel ezelőtt, most a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület szervezte.

Az író halála 65. évfordulója van idén, míg tavaly születése 155. évfordulójára emlékeztek. A temetőben beszédet mondott Ludwig Emil újságíró és Takaró Mihály irodalomtörténész, majd a virágok, koszorúk elhelyezését követően kötetlen beszélgetés zárta a megemlékezést.

Horváth Zoltán polgármester és Szabó Imre alpolgármester Herczeg Ferenc sírja előtt Fotó: önkormányzat

Az eseményen részt vett Dörner György, az Újszínház igazgatója és elmondta, hogy a színház még idén műsorra tűzi Herczeg Ferenc egyik darabját. Arról ugyancsak szó volt, hogy a tervek szerint hamarosan a Nemzeti alaptanterv része lesz Herczeg Ferenc élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában