gyilkossági kísérlet

2019.02.11. 13:55

Cimborájába döfte kését a Baglyas-hegyen

Emberölés kísérlete miatt a minap kilenc év börtönre ítélte nem jogerősen a bíróság azt a férfit, aki ittasan majdnem a másvilágra küldte cimboráját, amikor belevágta a kését.

Mátételki András

Az ítélet szerint a Várpalotán élő, büntetlen előéletű N. Attila otthonában többször lakott S. G. Az elmúlt év januárjában mindkét férfi ittas volt, emiatt emelt hangon beszéltek egymással. Az 52 éves vádlott annyira indulatba jött, hogy a kését földhöz vágta, amely megsértette a lábát.

Tavaly tavasszal S. G. újból elköltözött a baglyas-hegyi otthonból barátnőjéhez. Itt sem maradt hosszabb ideig, mert május 19-én ismét a barátjától kért szállást, akinél akkor hölgy ismerőse tartózkodott. Az ittas állapotban lévő S. G. számonkérte a súlyos alkoholos befolyásoltság alatt álló házigazdától, hogy korábban miért feküdt le a közelben lakó barátnőjével.

A vádlott a kérdésen felhúzta magát, majd olyan kijelentést is tett, hogy: „Most megdöglesz, a k… anyádat!” Még egy darabig kiabált egymással a két férfi, majd N. Attila az asztalról felkapta a konyhakést, amellyel közepesnél nagyobb erővel, fentről lefelé mellkason szúrta az ágyon félmeztelenül ülő sértettet. Még jó, hogy a mellettük álló nő a könyökével fejbe verte a támadót, akinek kiesett a kezéből a 14,5 centiméter pengehosszúságú kés. Ezek után a vádlott visszaült az ágyra, s próbálta lebeszélni barátnőjét arról, hogy mentőt hívjon vérző cimborájához. A nő mégiscsak telefonált, így aránylag gyorsan kórházba került a megsebesített férfi. Csakis gyors orvosi beavatkozással sikerült az életét megmenteni.

A férfi a tárgyaláson arra hivatkozott, hogy az életét védte, amikor megszúrta barátját. Azt mondta: „Nyúlt a késért, de én gyorsabb voltam.”

A Veszprémi Törvényszéken Pfeifer Péter bíró bűnösnek mondta ki N. Attilát emberölés kísérletében, amiért kilenc év börtönre ítélte.

A vádlott és védője fellebbezést jelentett be eltérő minősítés megállapításáért és a büntetés enyhítéséért. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában