Mérnöki Kar

2019.02.09. 07:00

Először adtak át duális diplomákat a Pannon Egyetemen

A magas színvonalon végzett munkával tehetik még értékesebbé diplomájukat a most végzett hallgatók, emelte ki Vonderviszt Ferenc rektorhelyettes a Pannon Egyetem Mérnöki Karának diploma­átadó ünnepségén pénteken.

Leitner Vera

– Büszkék lehetnek arra, hogy hamarosan a Pannon Egyetem diplomáját tarthatják a kezükben. Értékes diplomát kapnak, amit még értékesebbé és elismertebbé tehetnek, ha jövőbeli munkájukat magas színvonalon, kreatívan és megbízhatóan végzik – mondta Vonderviszt Ferenc rektorhelyettes a mérnöki kar diplomaátadó ünnepségén.

A most végzett hallgatóknak sok éven át a mások által eléjük állított léceket kellett megugraniuk, most azonban egy olyan új életszakasz küszöbén állnak, ahol saját döntéseket kell meghozniuk, mutatott rá Kardos Péter, a Pannon Egyetemmel együttműködő Jost Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

– Munkáltatóként fontos, hogy friss energia, kreatív tudás és fiatal diplomások lépjenek a munkaerőpiacra. Önök belföldön és külföldön is meg fogják állni a helyüket, keresett szakemberekké válnak – hangsúlyozta Kardos Péter, aki kiemelte, a szakmai tudás mellett fontos a kapcsolatépítési készség és a boldogulás képessége is, ezért az eddig megtett úton minden felismerés, elszalasztott lehetőség, valamennyi átélt tapasztalat jelentőséggel bírt.

Németh Sándor, a mérnöki kar dékánja elmondta, tíz hallgatót avattak PhD-doktorrá, a záróvizsgákat 59 alapszakos és 36 mesterszakos diák teljesítette. A dékán kiemelte, diplomásaik 85-90 százaléka a képzettségének megfelelő munkakörben helyezkedik el.

A pénteki ünnepségen első alkalommal adták át az egyetemen 2015-ben elindított, gyakorlati képzéssel kiegészített duális rendszerben megszerzett diplomákat, ezeket gépészmérnöki és mechatronikai mérnöki alapszakon, valamint vegyészmérnöki mesterszakon végzett hallgatók vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában