javítanák az élményt

2019.02.27. 09:51

Nyártól Jenbacher motorvonatokkal utazhatunk Győrbe Veszprémből és Pápáról

Várhatóan nyártól két Jenbacher motorvonat áll forgalomba a Győr–Pápa–Celldömölk és a Győr–Veszprém vasútvonalon. A járművek üzembeállításával a szolgáltatási színvonal és abból adódóan az utasok elégedettségének érezhető emelkedésére számít a vasúttársaság.

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A motorkocsikkal a Győr–Pápa–Celldömölk vonalon naponta hatszor; illetve a Győr–Veszprém vonalon naponta négyszer lehet majd utazni, várhatóan a nyári menetrend életbelépésétől, június közepétől – tudtuk meg a MÁV közleményéből. A felújított, 120 km/órás sebességre képes, két 49 méter hosszú kocsiból álló szerelvényben, kocsinként 72 ülőhelyen foglalhatnak helyet az utasok.

Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Az ÖBB 5147‑es sorozatú prototípus jármű 1986‑ban készült el, a sorozatgyártás 1987-től 1996-ig tartott. A járműveket a Jenbacher Werke az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) számára készítette. A GYSEV 1991-1996-között gyártott Jenbacher motorvonatokat vásárolt és újított fel 2011-ben, ezek közül most két jármű kerül a MÁV-START-hoz.

A dízel motorvonatok a MÁV-START és a GYSEV közti kölcsönös járműhasználati megállapodás részeként közlekednek majd, a járművek teljes körű karbantartását a GYSEV végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában