közben benéztek a rendőrségre is

2019.02.12. 07:00

Loptak egy Suzukit Szentgálon, összetörték, aztán loptak egy másikat Veszprémben

Miután a rendőrségről távozott a két férfi, ismét elloptak egy Suzukit, amelyben jelentős kárt okoztak. Mindkettejüket egy évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Mátételki András

Fotó: police.hu

A korábban már rablás miatt is büntetett halimbai H. József János (27) és ajkai barátja, az ugyancsak zűrös előéletű B. Martin (19) tavaly május 4-én Szentgálon múlatta az időt. Este a települést járva észrevették, hogy az Óvoda utcában parkoló Suzuki Swiftben a tulajdonos benne hagyta az indítókulcsot. Bevágódtak a kocsiba, majd Ajka felé vették az irányt. Mivel H. József János a nap folyamán négy nyugtatót is bevett, meglehetősen kába volt. Ennek tudható be, hogy Úrkút külterületén belecsúsztak az árokba, ahol a kocsi 100 ezer forintos kárt szenvedett.

Miután kiengedték őket a veszprémi rendőrségről, az egyik belvárosi kávézó előtt ismét megláttak egy Suzukit – slusszkulccsal együtt… Már robogtak is ki a városból, csakhogy az egyik körforgalomnál belecsapódtak egy Opel hátuljába. A csatári elágazónál már nyomukban voltak a rendőrök. B. Martint felszólították, hogy szálljon ki az autóból, de a fiatal nem engedelmeskedett, ezért erőszakkal húzták ki. Ebben a kocsiban 200 ezer forintos kárt okoztak.

A Veszprémi Járásbíróságon László Krisztina bíró H. József Jánost kétrendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt mint többszörös visszaesőt jogerősen egy év 10 hónap börtönre ítélte, míg társa az autólopásért másfél évet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában