a gyermekekért dolgoznak

2019.02.11. 07:00

Megalakult a zirci családháló közösség

Ünnepélyes keretek között megalakult a Zirci Családháló.pont, melyet családi farsangi mulatsággal kötöttek össze.

Müller Anikó Hanga

A zirci családháló közösség vezetője Kondoráné Lehel Ágota, hátul középen Székely Attila

Fotó: Müller Anikó Hanga

Kondoráné Lehel Ágota, a helyi csoport vezetője köszöntötte a résztvevőket. Családok voltak jelen, szülők, nagyszülők, pár hónapos kisbabáikkal, óvodás, iskoláskorú gyermekeikkel, unokáikkal. Kondoráné a szeretet, a család, a mosoly – mely az a görbe, ami mindent kiegyenesít – erejéről beszélt, szól arról, hogy közösségüket a szeretet járja át. Elmondta, a hivatalos megalakulást megelőzően, a tavalyi évben két sikeres rendezvényük volt már, egy erdei akadályverseny és egy karácsonyi kézműves foglalkozás.

A zirci családháló közösség vezetője, Kondoráné Lehel Ágota, hátul középen Székely Attila Fotó: Müller Anikó Hanga

Édes Klára és Béres Balázs ugyancsak a szeretetről, a családról szóló verset mondtak. Az eseményen megjelent Székely Attila, a Családháló országos szervezője, aki örömmel üdvözölte a zirci csoport csatlakozását. Szólt szervezetük céljairól, elmondta, online tevékenységükön kívül családi rendezvényeket szerveznek, megmutatva, hogy a családokkal, a gyermekekkel törődni és közösséget építeni fontos és fantasztikus dolog.

– Családháló pontnak lenni egy településen felelősség. Közösségi munkát jelent, melyhez országos szervezetünk minden segítséget megad. Öröm a csatlakozás, a zirci csapat a helyi közösségi és kulturális élet szervezője lehet, a családokért, a gyermekekért dolgozva. Európai uniós projektünknek köszönhetően anyagi támogatást is tudunk nyújtani, rendezvényeket, konferenciákat, képzéseket szervezve, így nemcsak a közösségnek, de a településnek is nagy lehetőség rejlik benne, hangsúlyozta.

Az ünnepi alakulón Édes Klára és Béres Balázs mondott verset, mellettük jobbra Kondoráné Lehel Ágota Fotó: Müller Anikó Hanga

Székely Attila ajándékokkal és egy, az alapításra emlékező plakettel érkezett, amit átnyújtott a csoport vezetőjének. A farsangi délután vidám hangulatban telt, volt sok játék, jelmezes bemutató, tombola. A családháló pont nyitott közösség, várják a családok csatlakozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában