Már civil tagjaik is vannak

2019.02.21. 07:00

Sikeres évet zárt a fegyveres erők nyugdíjasklubja

A klub működése kiegyensúlyozott volt az elmúlt esztendőben, és 13 új taggal bővült a szervezet, amely számos sikeres programot bonyolított le, illetve részt vett a városi rendezvényeken is. Emellett kiemelt figyelmet fordítottak a más nyugdíjas­szervezetekkel való együttműködésre.

Molnár Sándor

A Fegyveres Erők Veszprémi Körzeti Nyugállományúak Klubjának néhány tagja a közgyűlésen. Már civilek is jelentkeznek közéjük Fotó: Balogh Ákos

Az Agórában tartotta közgyűlését a Fegyveres Erők Veszprémi Körzeti Nyugállományúak Klubja. A jelenleg 184 fős tagsággal rendelkező szervezet jelen lévő 106 tagja egyperces felállással emlékezett meg a 2018-ban elhunyt 10 korábbi tagtársról, majd az elmúlt esztendőt a klub elnöke értékelte. – Céljaink változatlanok: a honvédelmi hagyományok ápolása, az állami, társadalmi ünnepek megtartása, a tagság kulturális és szórakoztató tevékenységének szervezése, illetve a rászorulók segítése és a kegyeleti tevékenység.

Samu Imre értékelte az évet

Ezenkívül részt vettünk a nőnapon, a nyugdíjas karácsonyon, az idősek világnapi rendezvényeken ugyanúgy, mint a csapat- és fegyvernemi ünnepségeken, és tartottunk egy történelmi megemlékezést is az I. világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából – mondta el Samu Imre elnök, aki megemlítette még a bográcsozásokkal egybekötött szalonnasütéseket, és azt, hogy részt vettek valamennyi városi rendezvényen és kiállításokon. Örömmel számolt be arról is, hogy már civilek is jelentkeznek a klubba, akik aktívan bevonhatók a programok szervezésébe, aminek azért is van jelentősége, mert egyébként nőtt a klubtagok átlagos életkora.

A Fegyveres Erők Veszprémi Körzeti Nyugállományúak Klubjának néhány tagja a közgyűlésen. Már civilek is jelentkeznek közéjük Fotó: Balogh Ákos

A 2019-es tervekről kiderült, hogy idén is megtartják már jól bevált programjaikat, és természetesen részt vesznek majd azokon a kulturális és sportprogramokon is, amelyekre meghívják őket.

Ezenkívül Ady halálának 100. évfordulójára ­emlékezve terveznek egy vetélkedővel egybekötött történelmi megemlékezést is októberben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában