Testközelből ismerkedtek a hóval 

2019.02.22. 14:00

Ugandai vendégek érkeztek az eplényi síparadicsomba

Kitutu Kimona Mary Goretti, Uganda környezetvédelmi minisztere az idei Utazás kiállítás nemzetközi Afrika-fórumának védnöke, a rendezvény apropóján egy hetet tölt hazánkban.

Sági Ági

Fotó: Sági Ági/Napló

Könczöl Zsófia, a Magyar Afrika Társaság humanitárius projektvezetője lapunknak elmondta, hogy a társaság több projektje is fut Ugandában, ezek között a legújabb – Knowledge of the village – a nők helyzetének javításával foglalkozik.

Kitutu Kimona Mary Goretti, Uganda környezetvédelmi minisztere férjével, Kitutu Michael Georgedzsal és Flavia Kiiryával, a Magyar Afrika Társaság ugandai projektjének helyi koordinátorával meglátogatta az eplényi síközpontot
Fotó: Sági Ági/Napló

Az ugandai miniszter asszony egy kis faluból került az ugandai törvényhozásba, a társaság most Öskün töltött egy napot, ahol egy lehetséges testvérvárosi kapcsolatról egyeztettek. Itt derült ki, hogy sem a miniszter asszony, sem kísérete nem látott még testközelből havat és sízőket, ezért programjuk végén az eplényi síközpontba vezetett az útjuk. Itt a Síaréna vezetője, Ebele Bálint virággal fogadta a miniszter asszonyt, a társaság a négyüléses felvonóval feljutott a hegyre, ahol egy forró teát is elfogyasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában