Felejthetetlen élmények

2019.03.30. 07:00

Belekóstolhattak a repülés élményébe a nemesvámosi diákok

Mintegy 1,9 millió forint pályázati támogatásból honvédelmi élményprogramot szervezett a nemesvámosi Petőfi-iskola a közeli településen.

Molnár Sándor

Izgalmas kaland volt a hőlégballonos függeszkedés, amelynek során 40 méter magasra emelkedtek fel a gyerekek Fotó: Molnár Sándor

Három nagybusszal és egy kisbusszal érkeztek a diákok Bándra, ahol kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort, a hőlégballonos függeszkedést, és hagyományőrző várjátékot is játszottak az Essegvárban.

Kitűnő tavaszias idő, gyönyörű környezet és izgalmas programok várták a vámosi gyerekeket a Diákönkormányzat napján, amelyen az iskola teljes tanulói közössége, tantestülete és dolgozói is részt vettek Bándon. Az élményekben gazdag napot a Honvédelmi Sportszövetség 100 százalékos pályázati támogatásával valósították meg.

Az izgalmas rendezvényen öt helyszínt kerestek fel a vámosi tanulók. A közösségi házban kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort. A négyperces program során a gyerekek bekerültek a virtuális térbe, és egy L–39-es Albatros típusú oktató vadászgép pilótái lettek, akiknek Kecskemétről felszállva egy Airbus A319-es gépet kellett elfogniuk. Minden diák kapott egy eredeti, Németországból rendelt katonai kenyerestáskát is, amelyet kézműves foglalkozás keretében, színes pufi filcekkel dekoráltak a saját ízlésük szerint.

 

A vár alatti szabadidőparkban hőlégballonos függeszkedés várta a gyerekeket. A három biztos ponthoz kikötött ballonnal 40 méter magasra emelkedtek fel kis csoportokban, és így a valóságban is belekóstolhattak a repülés élményébe. A patakpartnál, az ajándékba kapott iránytű használatát is megtanulták a gyerekek, akik vízvizsgálatot is végeztek. Két helyszínen sportfoglalkozás is várt a diákokra. Essegvári szám-, valamint színháború és játékos katonai kiképzés is része volt a programnak, amelyen a 170 résztvevő kitűnően érezte magát.

A gyerekek a nap során tíz­órait, ebédet és uzsonnát is kaptak a felejthetetlen élmények mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában