Ne féljünk segíteni!

2019.03.27. 07:00

Fontos, hogy sokan ismerjük az újraélesztés lépéseit

Az elsősegélynyújtás és az újraélesztés állt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat azon képzésének a középpontjában, aminek az Esterházy-kastély adott otthont.

Polgár Bettina

Az újraélesztés elméleti és gyakorlati lépéseit is elsajátíthatták Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Pintér-Papp Esztertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportjának vezetőjétől megtudtuk, fontos célkitűzés, hogy szervezetük valamennyi munkatársa és önkéntese birtokában legyen az elsősegélynyújtás és az újraélesztés alapvető elméleti-gyakorlati ismereteinek. Ehhez kapcsolódóan a szeretetszolgálat többnapos képzéseket szervez, melyeken a pápai csoport tagjai is részt vettek. Innen jött az ötlet, hogy ezt a tudást akár szélesebb körben is átadhatnák.

– Több mint másfél évvel ezelőtt szerveztük meg Pápán az első ilyen alkalmat a Huszár Közösségi Házban, ahova a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, illetve az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai látogattak el – mutatott rá a helyi csoport vezetője. Pintér-Papp Eszter kiemelte, felmerült az igény, hogy meg kellene ismételni a korábbi képzést, mert vannak olyan kulturális intézmények, ahol még nem volt erre lehetőség.

Az újraélesztés elméleti és gyakorlati lépéseit is elsajátíthatták Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

– A Pápai Platán Nonprofit Kft. az ügy mellé állt, és amellett, hogy biztosították hozzá a helyszínt, szerették volna, ha az általuk működtetett Esterházy-kastély valamennyi munkatársa elvégzi ezt a tanfolyamot. Hozzájuk csatlakoztak még a Pannonia Reformata, a Tourinform iroda, illetve az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai, így több mint húszan vettek részt az alkalmon – hangsúlyozta.

A képzés elméleti és gyakorlati részből állt a Máltai Mentőszolgálat munkatársai­nak vezetésével. Az előadók az elsősegélynyújtás kapcsán többek között kitértek az epilepsziás rohamra, az allergiás reakciókra, a mérgezésekre, az égési sérülésekre, illetve az újraélesztés lépéseit egyaránt elsajátíthatták a jelenlévők. Pintér-Papp Eszter hozzáfűzte, a Máltai Mentőszolgálat tagjai nemcsak felnőtt, hanem csecsemő és kisgyermek próbababát is hoztak magukkal az újraélesztés menetének bemutatásához. A nagy érdeklődésre való tekintettel további elsősegélynyújtás- és újraélesztés-képzések megszervezését is kilátásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában