víz világnapja

2019.03.26. 11:00

Mindig a tapolcafői víztoronyba jelentkeznek legtöbben

A tapolcafői vízbázisra, a víztoronyba és a szennyvíztisztító telepre várta az érdeklődőket a víz világnapjához kötődő programsorozat keretében a Pápai Vízmű Zrt.

Polgár Bettina

Sokan látogattak el a tapolcafői vízbázisra is, ahol megcsodálhatták működés közben egy vízimalom felújított lapátkerekét Fotó: Polgár Bettina

Szili Ágnestől, a Pápai Vízmű Zrt. laboratóriumvezetőjétől megtudtuk, a korábbi évekhez hasonlóan idén is nyílt napokat szerveztek. A tapolcafői vízbázison a látogatók megtekinthették a víztermelő kutakat, megismerhették az UV-sugárzással működő vízfertőtlenítést, valamint megkóstolhatták a forrásokból feltörő karsztvizet. A pápai szennyvíztisztító telepen megtudhatták a résztvevők, hogyan tisztul meg a csatornákon érkező szennyvíz, emellett a víztorony ismét megnyitotta kapuit, és az érdeklődők közel 42 méteres magasságból gyönyörködhettek a panorámában.

A laboratórium vezetője elmondta, évről évre a víztorony meglátogatása a legnépszerűbb program, idén több mint kétszázötvenen fordultak meg a toronyban, hogy madártávlatból vegyék szemügyre a várost. Hozzátette, a többi programot is magas érdeklődés övezte, mintegy 800 érdeklődő vett rész a világnapi rendezvényeken.

Sokan látogattak el a tapolcafői vízbázisra is, ahol megcsodálhatták működés közben egy vízimalom felújított lapátkerekét Fotó: Polgár Bettina

– A nyílt napok mellett helyi és környékbeli oktatási intézményekből is megkerestek minket, hogy tartsunk előadást és vízvizsgálatot. Ezen kívül iskolás- és óvodáscsoportok is látogatást tettek a szennyvíztisztító telepen – mutatott rá Szili Ágnes. Kifejtette, a víz világnapjához kötődő programsorozattal fontos céljuk, hogy az ivóvizet népszerűsítsék, és arra ösztönözzék a lakosságot, hogy minél többen igyák a kiváló minőségű csapvizet. – Mi hiteles információkkal tudunk szolgálni, hiszen folyamatosan ellenőrizzük az ivóvíz minőségét – emelte ki Szili Ágnes. Megjegyezte, emellett szeretnék közelebb hozni a szolgáltatót a lakossághoz, azáltal, hogy betekintést nyújtanak a Pápai Vízmű Zrt. életébe. Továbbá fontos cél a környezetvédelemre való nevelés, ennek jegyében a szennyvíztisztítás módszerével, lépéseivel is megismertetik a gyermekeket.

Ahogy pedig a látogatottsági adatok is mutatják, a programsorozatot mindig nagy érdeklődés övezi, hiszen a résztvevők rendre feltöltik a turnusonként 20–25 személyes létszámkeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában