Veszprém Televízió

2019.03.13. 20:09

Televíziós újságíró vehette át a Szabad sajtó díjat

Ridavics Pál, a Veszprém Televízió munkatársa vehette át a városi Szabad sajtó díjat.

Marton Attila

Ridavics Pálnak Porga Gyula adta át az elismerést

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Az elismerést a városháza Kossuth-termében tartott ünnepségen adta át Porga Gyula polgármester. A városvezető köszöntőjében arról beszélt, az utóbbi másfél évtized technikai és technológiai forradalma – a Facebook népszerűsége és az okostelefonok elterjedése – megnehezíti a sajtómunkások dolgát, mert az információkat szinte mindenki azonnal közzé tudja tenni. Porga Gyula úgy vélte, a profi sajtómunkásokat az különbözteti meg a felhasználóktól, hogy nem csupán közvetítik az információt, hanem személyiségükkel hitelesítik is azokat.

A Szabad sajtó díjat a polgármester idén a helyi médiában végzett megbízható, pontos munkája elismeréseként Ridavics Pálnak adományozta. A méltatásban elhangzott, a díjazott jelenleg a Veszprém Televízió MTVA-s bedolgozásokért felelős szerkesztő-műsorvezetője. Több mint tíz éve dolgozik a szakmában, korábban évekig helyi televíziók szerkesztő-műsorvezetője volt, a Veszprém Tv-nek öt éve munkatársa. Munkája kiterjed a helyi híradás és a közéleti magazinműsor szerkesztésére, és rendszeresen jelennek meg anyagai az országos közszolgálati csatornákon.

Ridavics Pálnak Porga Gyula adta át az elismerést

Az ünnepségen a helyi médiával és pályája kezdetével kapcsolatos személyes emlékeit idézte fel Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója, aki karrierjét Veszprémben kezdte rádiós műsorvezetőként. A rendezvényen levetítették a város új imázsfilmjét és a tavalyi eseményeket összefoglaló mozgóképet is, míg a városháza aulájában a sajtóban dolgozók 2018-as munkáját megörökítő fotókból nyílt minikiállítás.

 

A Szabad sajtó díjat 2007 óta évente egy alkalommal ítélik oda Veszprémben, az elismerést a magyar sajtó napja alkalmából adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában