Ötös – tappanccsal

2019.04.01. 07:00

A golden retriever is gyűjtötte a hulladékokat Ajkán

A gyerekek örömére Mese, a golden retriever is részt vett a hulladékgyűjtésben az ajkai óvodában, ahol ezzel is felhívták az apróságok figyelmét a környezet megóvására – tudtuk meg Papné Takács Ágnes terápiás kutyafelvezetőtől, a Patakparti óvoda óvodapedagógusától.

Kovács Erika

Mese kutya pacsival, illetve tappancsos ötössel jutalmazta a gyerekeket Fotó: óvoda

– Évtizedek óta kiemelt feladat a környezettudatosságra nevelés az Ajka Városi Óvodákban – mondta Papné Takács Ágnes. Nagyon fontosnak tekintik, hogy már a kicsiknél belső igény alakuljon ki a Föld és a környezet védelmére, amit az óvónők változatosan mutatnak meg nekik. Így történt az óvodában már jól ismert Mesével, a golden retriever terápiás kutyával: a négylábú ezúttal a szelektív hulladékgyűjtésben vett részt.

Ágnes utalt rá, a Te Szedd! hulladékgyűjtési akció, a víz világnapja, a Föld napja kitűnő alkalmat kínál ahhoz, hogy a környezetvédelmet beillesszék a kutyaterápiás foglalkozásokba. Mese hetek alatt tanulta meg, hogy összeszedje a különböző anyagból készült hulladékokat, elvigye a kukához, a pedált a lábával kinyissa, és beledobja a szemetet. A gyerekek körében ennek hatalmas sikere volt, így a kicsik még motiváltabbak abban, hogy figyeljenek környezetükre, a hulladékgyűjtésre.

Aztán a kutya által eldobott szemetet a szelektív kukákba válogatták szét az óvónők a gyerekekkel együtt, amit Mese pacsival, illetve tappancsos ötössel jutalmazott.

Mese kutya pacsival, illetve tappancsos ötössel jutalmazta a gyerekeket Fotó: óvoda

Ágnes hozzáfűzte, Mese terápiás társa, Éden, Németh-Ramasz Vanda tanárnővel folytatja az ajkarendeki általános iskolában az óvodában megkezdett kutyaterápiás foglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában