A jövőt jelentő beruházás

2019.04.12. 11:00

Korszerűsítették az óvodát, és új minibölcsőde épült Magyarpolányban

„Gyermekekre gondolni, az mindig a jövőt jelenti” – osztotta meg ünnepi gondolatát a résztvevőkkel ­Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az óvodafejlesztés és az új mini bölcsődei részleg megvalósítása kapcsán az intézmény hivatalos átadóján.

Borsos Renáta

Az új létesítményt már birtokba is vették az apróságok

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A község önkormányzata nyertes pályázatnak köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából, 50,26 millió forintból sikeres óvodai fejlesztést és minibölcsőde-­kialakítást valósított meg. Kovács Zoltán beszédében a település legfontosabb beruházásaként értékelte a fejlesztést. Gratulált az elmúlt évek eredményeihez, a képviselő-testület, a polgármester és a helyi közösség kitartó munkájához, mellyel egyértelműen fejlődési pályán tartják a falut. Szólt a kormány családvédelmi akciótervéről, és arról, ezek a szolgáltatások miként segítik a családok helyben maradását. Azt kívánta, legyen mindig gyerekzsivajtól hangos az új épület.

Az óvoda átépítésével kialakítottak egy hét férőhelyet biztosító minibölcsődét is Fotó: Nagy Lajos/Napló

A település polgármestere, Grőber József a sikeres beruházás kapcsán elmondta, az óvoda épületének átépítésével kialakítottak egy hét férőhelyet biztosító mini bölcsődét. Kiemelte, rekordidő alatt sikerült elvégezni a fejlesztést.

Az óvodaépületben a bölcsődei csoportszoba kialakításához szükséges átalakítás mellett létrehoztak egy akadálymentes vizesblokkot, korszerűsítették a villamos és fűtési rendszert, kicserélték a nyílászárókat. Az energia­hatékonyság érdekében az épület tetőfelületén egy 40 napelemből álló rendszert is kiépítettek.

Az új létesítményt már birtokba is vették az apróságok Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az óvodavezető, Némethné Penk Ildikó háláját fejezte ki a fejlesztésért, és elmondta, mindennap örömmel járnak az óvodába mind a gyerekek, mind a dolgozók.

Az intézményt Sándor Mihály plébános áldotta meg. Az ünnepségen a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában